بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی ترکیبی بر عوامل آمادگی جسمانی دانش آموزان ناشنوای پسر: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی مقدماتی
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 169
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRRS-13-3_007
تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1401
Abstract:
مقدمه: ناشنوایان رفتارهای حرکتی و اجتماعی متفاوتی دارند که البته بعضی از آن ها مشهود است. این مشخصه ها بیشتر در حفظ تعادل بدن، هماهنگی، قدرت و استقامت مشاهده می شود که در واقع، می توان این مشخصه های متفاوت را در حیطه شاخص های آمادگی جسمانی طبقه بندی کرد که ناشنوایان در مقایسه با همتایان عادی خود در این شاخص ها از آمادگی کمتری برخوردار هستند. بنابراین، مطالعه حاضر به بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی ترکیبی (استقامتی و ثبات مرکزی) بر عوامل آمادگی جسمانی دانش آموزان ناشنوا پرداخت.مواد و روش ها: جامعه آماری پژوهش شامل ۲۴ دانش آموز ناشنوای پسر بود که به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (۱۲ نفر) و شاهد (۱۲ نفر) قرار گرفتند. تعادل ایستا با استفاده از آزمون ارزیابی خطاهای تعادل، تعادل پویا با استفاده از آزمون تعادلی Y، استقامت عضلانی تنه با استفاده از آزمون Sorensen، استقامت عضلانی شکم با استفاده از آزمون دراز و نشست و استقامت قلبی- تنفسی با استفاده از آزمون پله اندازه گیری شد. گروه تجربی یک دوره برنامه تمرینی ترکیبی را به مدت ۸ هفته و هر هفته سه جلسه (هر جلسه ۶۰ دقیقه) انجام داد. به منظور تحلیل داده ها، از آزمون های Independent t و Paired t استفاده شد.یافته ها: بر اساس نتایج آزمون Paired t، در گروه تجربی اختلاف معنی داری بین نتایج پیش آزمون و پس آزمون تعادل ایستا، پویا، استقامت عضلانی تنه، استقامت عضلانی شکم و استقامت قلبی- تنفسی مشاهده شد (۰۰۱/۰ > P). نتایج آزمون Independent t در زمینه تاثیر تمرینات ترکیبی (استقامتی و ثبات مرکزی) بر تعادل ایستا، پویا، استقامت عضلانی تنه، استقامت عضلانی شکم و استقامت قلبی- تنفسی پسران، تفاوت معنی داری را بین گروه های تجربی و شاهد نشان داد (۰۰۱/۰ > P).نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که مجموعه ای از تمرینات استقامتی و ثبات مرکزی، منجر به بهبود وضعیت جسمانی در دانش آموزان ناشنوا می شود.
Keywords:
Authors
حامد زارعی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
علی اصغر نورسته
استاد، گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
الهام حاجی حسینی
دانشجوی دکتری، گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :