بررسی عوامل روانی، اجتماعی و اقتصادی موثر بر اصلاح الگوی مصرف دانشجویان دوره ی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر سال ۹۰-۱۳۸۹

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 92

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PSYED-8-1_004

تاریخ نمایه سازی: 12 بهمن 1401

Abstract:

سال ۱۳۸۸ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف نام گذاری شده بود . اصلاح الگوی مصرف فرایند بهبود مداوم رفتارها و روش های موجود مصرف کنندگان در استفاده از کالاها و منابع گوناگون از طریق ارتقاء دانش ، بینش و نگرش افراد و در نتیجه نهادینه کردن الگوی درست و پایدار مصرف در جامعه به صورت آموزش اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی است .هدف از انجام پژوهش بررسی عوامل روانی ، اجتماعی و اقتصادی موثر براصلاح الگوی مصرف دانشجویان دوره ی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر در سال ۹۰-۱۳۸۹ است. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- پیمایشی بود . جامعه ی آماری این پژوهش را ۷۵۲۴ نفر دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر تشکیل می دهند و نمونه این تحقیق شامل  ۲۰۰ دانشجوی زن و ۱۴۴ دانشجوی مرد بوده که حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان برآورد شده است . در انتخاب نمونه ی مورد مطالعه از طرح نمونه گیری تصادفی – طبقه ای استفاده شده است .اطلاعات لازم جهت سنجش متغیرها از ابزار پرسش نامه ی محقق ساخت بدست آمده است . برای سنجش عوامل روانی موثر بر الگوی مصرف از ۱۷ سوال ؛ سنجش عوامل اجتماعی  از ۹ سوال و سنجش عوامل اقتصادی از ۴ سوال در دامنه ۱ الی ۵ نمره ای در مقیاس لیکرت استفاده شده است که پایایی ابزار ۸۱% به دست آمده است . تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار spss انجام شده است که در سطح اسنباطی از آزمون های T یک گروهی برای بررسی میزان قابل قبول بودن هریک از متغیرها ، آزمون فریدمن برای رتبه بندی هر یک از متغیرها و آزمون کولموگروف- اسمیرنوف (K-S) به منظور تعیین نرمال بودن داده هااستفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون های آماری نشان داد که در سطح خطای ۵ درصد عوامل روانی ، اجتماعی و اقتصادی در الگوی مصرف دانشجویان تاثیر گذار است . از دیگر نتایج این تحقیق به این نکته اشاره می شود که از جهت رتبه بندی بین مولفه های عوامل روانی ، اجتماعی و اقتصادی تفاوت وجود دارد . به عبارتی بالاترین اثر در عوامل روانی ،  سپس اجتماعی و بعد از آن اقتصادی بوده است. بنابراین تصریح می شودکه در پژوهش حاضر مولفه های عوامل روانی تاثیر بسیار بالایی در الگوی مصرف دانشجویان دارد و عوامل اجتماعی و اقتصادی به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند .

Authors

سیده زهرا ساداتی

Faculty Member of Islamic Azad University, Ghaemshahr Shahr Branch, Department of Educational Sciences, Ghaemshahr Shahr, Iran.

بهروز عنایتی

MSc of Social Sciences Research, Ghaemshahr, Iran.

محمد مهدی کاظمی کاوردی

MSc of Islamic History Series, Ghaemshahr, Iran.