تحلیل استنادی و ترسیم نقشه علمی مطالعات کتابداری و اطلاع رسانی در پایگاه استنادی "وب آو ساینس" از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۱

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 203

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJEI-6-21_001

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

Abstract:

هدف: ترسیم نقشه علمی از روشهای بازنمود انتشارات علمی یک حوزه از علم است. هدف این پژوهش تحلیل و ترسیم ساختار علمی مطالعات کتابداری و اطلاعرسانی در پایگاه "وب آو ساینس" است. روش پژوهش: پ‍ژوهش از نوع کاربردی و روش تحلیل محتوا است. جامعه آماری پژوهش، کلیه مقالات کتابداری و اطلاعرسانی نمایه شده در پایگاه "وب آو ساینس" طی سالهای ۲۰۱۱ – ۱۹۹۳ است. ابزار گردآوری دادهها نمایه استنادی گسترش یافته علوم (SCIE) و نمایه استنادی علوم اجتماعی (SSCI) از مجموعه "وب آو ساینس" است. پس از جستجو در پایگاه "وب آو ساینس" رکوردهای بازیابی شده به حالت متن ساده وارد نرمافزار هیست سایت شد. برخی از فایل ها برای تجزیه و تحلیل بیشتر وارد نرمافزار excel شد. نقشه علمی نیز با استفاده از نرمافزار  "هیست سایت" ترسیم و خوشههای مهم تعیین شد. یافته ها: متوسط رشد تولیدات علمی کتابداری و اطلاع رسانی ۰.۰۱۳ درصد بوده است. مجله "کتابخانه الکترونیکی" به عنوان مجلهای که بیشترین تولیدات علمی در آن منتشر شده است، شناخته شد (۲۳۳ مدرک). دانشگاه ایلینویز بیشترین سهم را در بین سازمان های تولید کننده علم حوزه مورد بررسی داراست(۱۱۸ رکورد). ضریب همکاری نویسندگان در حد پایین بود (۰.۲۴ درصد). بر اساس استناد جهانی (GCS) ۳ خوشه تشکیل شد. موضوع اصلی خوشه ها، بازیابی اطلاعات و رفتار اطلاع یابی (خوشه ۱)، رفتار اطلاع یابی کودکان (خوشه ۲)، مصورسازی علم، علم اطلاع رسانی، بازیابی اطلاعات و علم سنجی (خوشه ۳) بود. نتیجهگیری: در این تحقیق مجلات مهم، نویسندگان پرکار، موسسههای فعال و کشورهای پیشرو در تولیدات علمی کتابداری و اطلاعرسانی مشخص شدند که می تواند الگوی مناسبی برای پژوهشگران این حوزه در داخل کشور برای ارتقای سطح کیفی و کمی تحقیقات باشد.

Authors

مریم اخوتی

استادیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و عضو کمیته علم سنجی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

حلیمه صادقی

کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. ایران آدرس: کتابخانه مرکزیدانشگاه علوم پزشکی، خیابان غفاری،بیرجند. ایران

علی طالبیان

عضو هیات علمی گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

محمدرضا بانشی

استادیار گروه آمار و اپیدمیولوژی و عضو کمیته مدلسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abedijafari, H., Porezat, A. A., Amiri, M., & Delbari Ragheb, ...
  • Boyack, K. W., Borner, K., Klavans, R. (۲۰۰۹). Mapping the ...
  • Danesh, F, Abdulmajid, A. H., Afshar, M, Mousavifar, S & ...
  • Garfield, E., Paris, S., & Stock, W. G. (۲۰۰۶). HistCiteTM: ...
  • Hamidi, A., Asnafi, A. R. & Osareh, F. (۲۰۰۸). Barasi ...
  • نمایش کامل مراجع