ارزیابی ظرفیت سازگاری قوانین آب ایران به تغییرات محیطی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 264

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-17-4_006

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

Abstract:

سیستم­ های منابع آب در کلیه­ ابعاد طبیعی و اقتصادی-اجتماعی خود دائما در حال تغییر می ­باشند. درنتیجه به جای مدیریت بر مبنای پیش ­بینی احتمالات وقایع مختلف در آینده، ناگزیر باید برای امکان وقوع پدیده ­های گوناگون در آینده تمهیداتی اندیشیده شود. از این رو چاره ­ای جز این نیست که مدیریت سیستم­ های منابع آب بر مبنای سازوکاری برای درک تغییرات و انطباق با آن­ها استوار شوند. این مکتب مدیریتی که بر سازگاری با تغییرات مبتنی است تحت عنوان مدیریت سازگار شناخته می­ شود. یکی از ویژگی های اصلی یک ساختار سازگار، ظرفیت سازگاری نهادی آن در مقابل تغییرات می باشد. از این رو، در این مقاله ظرفیت سازگاری قوانین آب ایران مورد بررسی قرار گرفته است. چارچوب ارزیابی مورد استفاده در این تحقیق چرخ ظرفیت سازگاری است. در این مقاله، کل قوانین آب کشور ایران در پنج دوره شامل دوره مدرن عرفی، دوره حاکمیت حقوق خصوصی، دوره حاکمیت حقوق عمومی، دوره حکمرانی آب با تکیه بر عنصر دولت، و دوره تساهل منجر به بحران، تحلیل می شوند. برای این کار از روش تحلیل محتوای کیفی به همراه امتیازدهی کمی استفاده شده است. نتایج نشان می دهند که ظرفیت سازگاری نهاد رسمی در هر دوره اثر نسبتا منفی دارد، یعنی در قوانین این دوره­ ها برای مقابله با اثرات منفی شرایط جدید و سازگاری با آنها، خلاءهایی هست که نیاز به ترمیم دارند.

Authors

مهسا قطبی زاده

دانش آموخته مهندسی منابع آب، گروه مهندسی و مدیریت آب دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

علی باقری

۱) دانشیار گروه مهندسی و مدیریت آب، دانشگاه تربیت مدرس، ۲) پژوهشکده مهندسی و مدیریت آب دانشگاه تربیت مدرس، ۳) گروه میان رشته ای فناوری آب، دانشکده علوم و فناوری های میان رشته ای، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

غلامرضا مدنیان

۱) استادیار دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ۲) پژوهشگر حقوق آب و حکمرانی آب، ۳) مشاور حقوقی و قراردادها، شرکت مدیریت منابع آب ایران، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bettini Y, Brown R R, and de Haan F J ...
  • Wilkinson D, and Birmingham P (۲۰۰۳) Using research instruments: A guide ...
  • نمایش کامل مراجع