ارزیابی اثرات تغییر اقلیم در دو دهه گذشته و دو دهه آینده بر پارامترهای دما و بارش یخچال علم کوه با استفاده از تصاویر ماهواره ای و سناریوهای CMIP۵

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 160

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-17-3_010

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

Abstract:

در این  تحقیق به تاثیرات تغییرات اقلیم بر یخچال علم کوه در استان مازندران با استفاده از تصاویر ماهواره‎ای LANDSAT-۸ و LANDSAT-۷  و همچنین رگرسیون داده‎ های مشاهداتی بارش و دما در دو دهه گذشته (۲۰۲۰-۲۰۰۰) و مدل های AOGCM با سناریوهای  CMIP۵ برای پیش بینی وضعیت یخچال در دو دهه آینده (۲۰۴۰-۲۰۲۰) پرداخته شده است. داده های پیش بینی شده با استفاده از مدل های  AOGCMشامل EC-EARTH، GFDL-CM۳، HadGEM۲-ES، MIRO-C۵ و MPI-ESM-MR برای دوره ۲۰۴۰-۲۰۲۰ و با یک دوره ۳۵ ساله مشاهده شده در سال های ۲۰۱۴-۱۹۸۴ مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای ریزمقیاس نمایی داده ها از مدل LARS-WG نسخه ۶.۰ استفاده شد. برای یافتن بهترین مدل که داده های پیش بینی شده با داده های دوره تاریخی تناسب داشته باشند از روش تعیین کمترین خطا (شامل RMSE و R۲) استفاده شد و مدل‎های EC-EARTH و MIRO-C۵ دارای خطای کمتری در بین ۵ مدل بودند. محاسبات نشان می دهند که منفی شش درصد (%۶-) کاهش بارندگی و نه درصد افزایش دما (%۹) نسبت به دوره مشاهداتی در این منطقه به وجود می آید. همچنین، نتایج بدست آمده در این تحقیق در طی بیست سال گذشته نشان دهنده کاهش بارش، افزایش دما و کاهش تدریجی سطح برف و یخ علم کوه به خصوص در فصل تابستان می باشد و زوال تدریجی این یخچال را در پی دارد. ذوب کامل برف و یخ یخچال در فصل تابستان تهدید جدی برای منابع آب پایین دست منطقه و محیط‎زیست اطراف این یخچال مهم می باشد.

Authors

همایون مطیعی

دانشیار، دانشکده عمران، آب و محیطزیست، دانشگاه شهید بهشتی.

امیر رضا مطیعی

دانشآموخته کارشناسیارشد، دانشکده عمران، آب و محیطزیست، دانشگاه شهید بهشتی.

سحر مرتاض هجری

دانشآموخته کارشناسیارشد، دانشکده عمران، آب و محیطزیست، دانشگاه شهید بهشتی.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Afshar N R, & Fahmi H (۲۰۱۹) Impact of climate ...
  • IPCC (۲۰۲۱) AR۶ Climate Change ۲۰۲۱, The Physical science basis., ...
  • نمایش کامل مراجع