چگونگی کاربست نظریه رفتار برنامه ریزی شده در تبیین الگوی مصرف آب خانگی: نقد و بررسی مقاله "مقایسه عوامل روانشناختی موثر بر رفتارهای صرفه جویی و رفتارهای افزایش بهره وری آب خانگی؛ مورد مطالعه شهر تهران"

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 216

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-17-2_018

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

Abstract:

مدیریت عرضه محور به تنهایی جوابگوی امنیت آبی شهرها در آینده نخواهد بود. بنابراین، راهبرد مدیریت تقاضا مبتنی بر شناخت الگوی مصرفی و تغییر رفتار مصرف کنندگان آب مورد تاکید قرار گرفته است. هدف این نوشتار، پررنگ نمودن اهمیت مطالعات مدیریت تقاضای آب خانگی و بررسی و نقد مقاله چاپ شده در مجله تحقیقات منابع آب ایران با عنوان "مقایسه عوامل روانشناختی موثر بر رفتارهای صرفه جویی و رفتارهای افزایش بهره وری آب خانگی؛ مورد مطالعه شهر تهران" است. در این نوشتار، میزان اثربخشی استفاده از مدل رفتار برنامه­ریزی شده در تبیین رفتار مصرفی مورد تردید قرار می­گیرد و دلیل دستیابی به چنین نتایجی در این مقاله مورد کنکاش قرار می­گیرد. این بررسی نشان می­دهد که در مطالعات مدیریت تقاضای آب خانگی بایستی اثر انواع اقدامات صرفه­جویانه و عوامل تعیین کننده بر مصرف واقعی مبتنی بر اندازه­گیری حجمی مصرف مورد ارزیابی قرار گیرد و استفاده از الگوی مصرف مبتنی بر خوداظهاری چندان اعتباری ندارد. مدل رفتار برنامه‎ریزی شده بیشتر قابلیت کاربرد در بررسی پذیرش و استفاده از رفتارهای مرتبط با بهبود کارآیی مصرف آب نظیر استفاده از تجهیزات کاهنده را دارا می­باشد. همچنین، پس از شناخت الگوی پذیرش- اثر انواع اقدامات صرفه­جویانه، طراحی برنامه های اقدام اختصاصی برای پذیرش رفتارهای کاهنده موثرتر از اهمیت بسزایی برخوردار است.

Keywords:

مدیریت تقاضا , رفتار صرفه جویانه , رفتار افزاش کارآیی مصرف آب , اندازه-گیری حجمی , شکاف نیت - رفتار

Authors

علی یوسفی

استادیار گروه توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مراجعAhmadi C, Zarei G (۲۰۱۷) The effect of religiosity on ...
  • Steg L, Dreijerink L, Abrahamse W (۲۰۰۶) Why are energy ...
  • نمایش کامل مراجع