تاثیر تمرین مقاومتی توام با مصرف اسپیرولینا بر مالون دی آلدهید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در مردان دارای اضافه وزن و چاق
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 228
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAHSSP-10-1_004
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1401
Abstract:
هدف: یکی از مشکلات حاد جامعهی بشری کنونی، فقر فعالیت بدنی، اضافه وزن و چاقی است. هدف از پژوهش پیشرو، بررسی تاثیر ۸ هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف اسپیرولینا بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و مالون دی آلدهید در مردان دارای اضافه وزن و چاق بود. روش شناسی: در این پژوهش ۴۴ مرد ۳۰ تا ۵۰ ساله، با شاخص تودهی بدنی بیشتر از ۲۵ کیلوگرم بر متر مربع، به طور هدفمند انتخاب و تصادفی به چهار گروه تمرین + اسپیرولینا، تمرین + دارونما، اسپیرولینا و دارونما تقسیم شدند. تمرینات مقاومتی در ۱۲ ایستگاه، به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه، در شدتهای خیلی سبک، سبک–متوسط و سنگین اجرا شد. گروههای اسپیرولینا و دارونما، به ترتیب روزانه دو عدد قرص (mg ۵۰۰) اسپیرولینا و دارونما مصرف کردند. خونگیری قبل و بعد از هشت هفته، به دنبال ۱۲ ساعت ناشتایی شبانه انجام گرفت. یافته ها: در همهی گروهها به جز دارونما، مالون دی آلدهید به طور معناداری کاهش (۰۰/۰=P) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی افزایش یافت (۰۰/۰=P). همچنین، بین مقادیر مالون دی آلدهید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، در گروه تمرین+اسپیرولینا با دیگر گروهها، اختلاف معناداری مشاهده شد (۰۰/۰=P). گروه تمرین+ دارونما و اسپیرولینا با دارونما، در مقادیر مالون دی آلدهید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، تفاوت معناداری داشتند (۰۰/۰=P). گروه تمرین+دارونما و اسپیرولینا در مقادیر مذکور تفاوت معناداری نداشتند (۹۵/۰=P). نتیجه گیری: احتمالا ترکیب تمرین مقاومتی و اسپیرولینا می تواند در تعادل پراکسیدانی و آنتی اکسیدانی در مردان دارای اضافه وزن و چاق اثر مثبتی داشته باشد و از فشارهای اکسایشی ناشی از ورزش و همچنین اضافه وزن و چاقی جلوگیری کند.
Keywords:
Authors
محمدرضا ایزدمهر
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.
مهدی مقرنسی
استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.
مرضیه ثاقب جو
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
اصغر زربان
استاد بیوشیمی بالینی، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات بیماری های قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :