تحلیل پیامدهای رفتارهای مخاطره آمیز در دانش آموزان دوره دوم متوسطه (مورد مطالعه: دانش آموزان دارای رفتارهای پرخطر شهر تبریز)
Publish place: Sociological studies، Vol: 15، Issue: 57
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 254
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOSSI-15-57_006
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1401
Abstract:
گرایش به ارتکاب رفتارهای پرخطر در بین قشرهای مختلف جوامه به ویژه دانش آموزان یکی از مهمترین مسائلی است که سلامت اجتماعی جامعه را تهدید می کند. افزایش رفتارهای مخاطره آمیز پیامدهای مختلفی برای فرد و جامعه دارد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف مطالعه پیامدهای رفتارهای پرخطر در بین دانش آموزان صورت گرفته است. همچنین از برخی نظریه های رفتارهای پرخطر جهت حساسیت نظری بهره گرفته شده است. روش تحقیق به کار رفته در این پژوهش، کیفی بوده و از رهیافت تحلیل مضمون و تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته برای تحلیل و جمع آوری اطلاعات پژوهش استفاده شده است. جامعه هدف پژوهش حاضر را دانش آموزان دارای رفتارهای پرخطر نواحی پنج گانه دوره دوم متوسطه شهر تبریز تشکیل داده اند که با ۵۷ نفر از آنها مصاحبه صورت گرفته است. برای انتخاب مشارکت کنندگان از روش نمونه گیری هدف مند استفاده شد. همچنین برای اعتبار و اعتمادبخشی به داده ها از قابلیت اعتبار، قابلیت اعتماد، قابلیت تائید و انتقال پذیری بهره گرفته شده است. یافته های پژوهش در مورد پیامدهای رفتارهای پرخطر دانش آموزان در قالب یک مضمون فراگیر تحت عنوان فرسایش سرمایه اجتماعی و هشت مضمون سازمان دهنده با عناوین تضعیف سلامت روانی، تضعیف سلامت اجتماعی، تشدید بیگانگی اجتماعی، انزوای اجتماعی، تضعیف اعتماد اجتماعی، تشدید بی تفاوتی اجتماعی، افزایش فساد جنسی و شکست تحصیلی مشخص شده اند.
Keywords:
Authors
زینب علمدار سرند
دانشجوی دکتری جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی و تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز ، تبریز، ایران
محمد عباس زاده
استاد، دانشکده حقوق و علوم اجتماعی، دانشگاه تبریز، تبریز- ایران (نویسنده مسئول): m.abbaszadeh@tabrizu.ac.ir
داود ابراهیم پور
استادیار، گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم انسانی و تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
محمود علمی
استادیار، گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم انسانی و تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز ، تبریز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :