نگرشی به تحلیل عنصر اصلی و مهم بناهای مذهبی از زمان صدر اسلام تا دوره سلجوقیان، نمونه موردی (مناره یا گلدسته ، ماذنه در مساجد)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 182

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICACU02_0537

تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1401

Abstract:

فرهنگ و تمدن هر نسلی نشات گرفته از سنت های نیاکان و پیشینیان آن است . بنیان اجتماعی ، فرهنگی و عقیدتی هر ملتی که ریشه در باورهای فرهنگی و اجتماعی دارد، نیاکان آن سرزمین هستند. یکی از مهم ترین عناصر معماری که در فرهنگ معماری و سنت های اجتماعی جایگاه ویژه ای دارد، مناره است که متاسفانه کمتر مورد توجه مورخان و صاحب نظران قرار گرفته است . مناره به معنای مکان نور از نظر ساختمان است . طویل و باریکی که در کنار مساجد و بقاع متبرکه برای اذان یا به خواست راهنما در کنار راه، مساجد و کاروانسراها، مدارس و دارالضیافه ساخته شده است که به منظور روشن کردن چراغ یا آتش بر روی آن است . کمک در شب ، به مناره یا مکان نور شناخته شده است . آثار و نشانه های منارههای پیش از اسلام که تعداد بسیار کمی از آنها در ایران باقی ماندهاند، نتیجه می شود که در منارههای پیش از اسلام هدف ارشاد ساخته شده است . معماری منارهها به ویژه در ایران، بی تردید با تغییرات، ریشه در طرحهای معماری پیش از اسلام دارد، بدین منظور در این مقاله با استفاده از روش توصیفی ، پژوهش های مبتنی بر سیر تحول منارهها، از اوایل اسلام تا دوره سلجوقی ، تاریخ را به خود اختصاص داده است . منارههای ایران که با تکیه بر دادههای جمع آوری شده توسط اینترنت - کتابخانه اهمیت ویژهای به این ویژگی خواهند داد، توجه به ارزش در معماری سنتی ایران، که به فرآیند تحول در طول مناره سلجوقی اسلام و موضوعات آنها مورد بحث و بررسی پرداخته شده است .

Authors

فرناز رجبی فام نهندی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

پیمان نقی پور

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

علیرضا اشرف نهند

کارشناس ارشد مهندسی معماری، مدرس دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

الناز شکویی زاده

کارشناس ارشد مهندسی معماری، هیات علمی دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران