مطالعه هوش فرهنگی و عوامل مرتبط با آن (استفاده از رسانه ها، هویت مذهبی و سرمایه اجتماعی) در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
Publish place: Sociological studies، Vol: 5، Issue: 16
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 171
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOSSI-5-16_001
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
Abstract:
از آنجائیکه هوش فرهنگی مهمترین توانمندی است که میتوان برای مواجهه مناسب با موقعیتهای چندفرهنگی به کار گرفت. هوش فرهنگیکمک میکند با درک سریع و صحیح مولفههای فرهنگی مختلف، رفتاری متناسب با هریک از آنها بروز دهیم. مطالعه حاضر سعی دارد هوشفرهنگی دانشجویان را با عوامل مرتبط با آن که عبارتند از: استفاده از رسانهها، هویت مذهبی و سرمایه اجتماعی بررسی کند. روش تحقیق پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی است. از نظر شیوه گردآوری اطلاعات و دادهها، از گونه پژوهشهای پیمایشی است. با توجه به سنجش رابطه بین متغیرهای پیشبین و ملاک از نوع همبستگی میباشد. با در اختیار داشتن تعداد کل جامعه آماری، برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان، ۳۷۵ نفر محاسبهگردیده است. برای جمعآوری دادههایلازم جهت آزمون فرضیههایتحقیق، ازپرسشنامه استاندارد هوش فرهنگی و پرسشنامههای محقق ساخته در مورد میزان استفاده از رسانهها، هویت مذهبی و سرمایه اجتماعی میباشد استفاده گردیده است و هوش فرهنگی متغیر ملاک که دارای ابعادی چون فراشناختی، شناختی، انگیزشی و رفتاری میباشد و متغیرهای پیشبین تحقیق شامل میزان استفاده از رسانهها، هویت مذهبی وسرمایه اجتماعی میباشد. برای تجزیه و تحلیل دادهها آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون کولموگروف اسمیرنوف و رگرسیون خطی چندگانه در نرم افزار آماریSPSS استفاده شده است. در این پژوهش پایایی به وسیله روش آلفای کرونباخ به دست آمده است. یافتههای تحقیق نشان داد که میزان استفاده از رسانهها با تمامی ابعاد هوش فرهنگی به جز بعد شناختی رابطه مثبت و معنیداری دارد. هویت مذهبی با چهار بعد هوش فرهنگی رابطه مثبت و مستقیمی دارد. سرمایه اجتماعی با بعد فراشناختی، انگیزشی و رفتاری رابطه منفی و معکوسی دارد ولی با بعد شناختی هوش فرهنگی رابطهای مثبت و مستقیمی دارد.
Keywords:
Authors
فریبا بری خجسته
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطات.
محمد عباس زاده
گروه علوم سیاسی ، دانشکده علوم سیاسی ، دانشگاه تبریز ، تبریز ، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :