ارزیابی جامع ریسک سیستم آبرسانی شهر بستان آباد براساس برنامه ایمنی آب
Publish place: Iranian Journal Of Health and Environment، Vol: 15، Issue: 4
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 352
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHE-15-4_007
تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1402
Abstract:
زمینه و هدف: با توجه به اینکه یکی از راههای اصلی انتقال بیماریها آب آشامیدنی است، ایمنی آب آشامیدنی موضوعی مهم برای مصرف کنندگان و تامین کنندگان آب و همچنین بهره برداران سامانه های آبرسانی و مسئولین بهداشتی ناظر بر این سامانه ها محسوب می شود. این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی نیمه کمی و اولویت بندی ریسک های موجود در سیستم تامین آب شرب شهر بستان آباد انجام گردید.
روش بررسی: براساس راهنمای برنامه ایمنی آب سازمان جهانی بهداشت و انجمن بین المللی ایمنی آب و همکاری تیم WSP، سیستم تامین آب شهر بستان آباد مورد بازرسی و توصیف قرار گرفت. برای ارزیابی و مستندسازی عناصر کلیدی WSP و شناسایی مراحل نیازمند ارتقاء از ابزار تضمین کیفیت برنامه ایمنی آب (نرم افزاری تحت عنوان WSP-QA TOOL) استفاده شد.
یافته ها: براساس یافته های این مطالعه مشخص شد که امتیاز نهایی برحسب درصد اجرای برنامه ایمنی آب در سیستم آبرسانی شهر از ۸/۳۸ در سال ۹۷ به امتیاز نهایی ۵۵ در سال ۹۹ رسیده است و این نشان دهنده ارتقاء اجرای برنامه ایمنی آب در طی دو سال است. در مجموع تعداد ۱۴۷۴ عنوان ریسک شناسایی شد که از این میان بیشترین تعداد ریسک (۵۰۸ عنوان ریسک) مربوط به منابع تامین آب خام و کمترین تعداد ریسک (۵۲ مورد) مربوط به واحد گندزدایی و مخازن ذخیره بوده است.
نتیجه گیری: تاسیسات آبی بستان آباد تحت تاثیر تهدیدات بالقوه شناسایی شده، آسیب پذیر بوده و نیازمند اصلاحات، کنترل و نظارت جدی و آموزش و مهارت افزایی بهروز و مکرر کارکنان است.
Keywords:
Authors
سمیرا شیخی
Department of Environmental Health Engineering, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
آران مشیری
Department of Environmental Health Engineering, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
حسن اصلانی
Health and Environment Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
شمس الدین علیزاده
Department of Occupational Health Engineering, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :