خشکی دهان و ضایعات پاتولوژیک دهان در زنان مبتلا به اختلالات روانی بستری در ۲ بیمارستان انتخابی در اصفهان

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 255

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-4_003

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402

Abstract:

زمینه و هدف: بیماران روان پزشکی در کنار عوارض بیماری خود، در معرض مشکلات تهدید کننده سلامت جسمی، از جمله مشکلات مرتبط با سلامت دهان هستند. هدف مطالعه حاضر، بررسی سلامت دندان ها و ضایعات پاتولوژیک دهان در بیماران مبتلا به اختلالات روانی در بیمارستان های خورشید و مدرس اصفهان در سال ۱۳۹۸ بوده است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی ، بیماران بستری در بیمارستان های مدرس و خورشید اصفهان وارد مطالعه شدند و اطلاعات جمعیت شناختی ( سن، جنس، مدت بستری، نوع بیماری و میزان تحصیلات) آن ها ثبت شد. در این بیماران، حفره دهان انظر سلامت دندان ها و ضایعات پاتولوژیک ارزیابی و داده ها با نرم افزار SPSS و تحلیل های آماری کای دو و تست دقیق فیشر، من ویتنی وکروسکال والیس و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شد (۰۵/۰ > P). یافته ها: از میان ۴۳ بیمار با میانگین سنی ۷/۳۶±۸/۱۳ سال، ۷۲ درصد از بیماران ضایعات دهانی داشتند که شایع ترین آن ضایعات سفید/قرمز (۱/۲۳ درصد) بودند. ۲/۳۷ درصد از بیماران دچار خشکی دهان و ۳/۱۶ درصد از آن ها خودآزاری دهانی داشتند. ارتباط آماری معناداری میان خشکی دهان با نوع ضایعه و همچنین ارتباط معنادار با نوع بیماری یافت شد. خودآزاری دهانی با نوع ضایعه به صورت زخم حاد ارتباط داشت (۰۰۱/۰ =P). نتیجه گیری: باتوجه به نتایج این مطالعه، خشکی دهان و خودآزاری در بیماران روان پزشکی بستری در اصفهان، بیشتر دیده شد . در نتیجه، انجام پیگیری های منظم در بیماران می تواند از فراوانی ضایعات دهانی و پوسیدگی های دندانی آن ها بکاهد یا به تشخیص زودرس و درمان بهتر آن ها کمک کند.

Authors

فروز کشانی

Department of Oral and Maxillofacial Pathology, Dental Research Center, Dental Research Institute, Faculty of Dentistry, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

زهرا قضاوی

Nursery and Midwifery Care Research Centre, Isfahan University of Medical Science, Isfahan, Iran.

مرضیه شیخ رباطی

Students Research Committee, Faculty of Dentistry, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

فاطمه بهرام زاده

Students Research Committee, Faculty of Dentistry, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

ندا کارگهی

Department of Oral and Maxillofacial Pathology, Dental Research Center, Dental Research Institute, Faculty of Dentistry, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :