بازنمایی و تحلیل وضعیت تولیدات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در پایگاه اسکوپوس با استفاده از نرم افزار VOSviewer

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 125

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CJS-9-2_006

تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1402

Abstract:

سابقه و هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین وضعیت تولیدات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در پایگاه اسکوپوس است تا با شناسایی عملکرد پژوهشی دانشگاه و اخذ تدابیر لازم، زمینه های افزایش تولیدات علمی و ارتقاء رتبه دانشگاه فراهم گردد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر پیمایشی با رویکرد علم سنجی و با استفاده از نرم افزار VOSviewer انجام شده است. جامعه آماری شامل ۳۰۸ تولیدات علمی با وابستگی سازمانی این دانشگاه در پایگاه اسکوپوس از ابتدا تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی است. به­ منظور گردآوری داده ها، ابتدا واژه"Dezful" در پایگاه اسکوپوس جستجو و سپس نتایج، با انتخاب دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول و انتخاب سال های مورد بررسی محدود شد. آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار اکسل و VOSviewer و برای تحلیل های آماری از آزمون یومن ویتنی استفاده گردید. یافته ها: بیش ترین نرخ رشد تولیدات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول مربوط به سال های ۲۰۰۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۹ به ترتیب با اعداد ۲۰۰، ۱۵۰ و ۱۰۰ و میانگین نرخ رشد ۵۲/۵۳ است. الگوی هم نویسندگی غالب پژوهشگران دانشگاه، الگوی سه ­نویسندگی، درجه همکاری ۰/۹۶۱ و شاخص همکاری ۳/۱۹ می باشد و فعال ترین پژوهشگر از نظر میزان تولیدات علمی رضا نیک اندیش با ۴۵ مقاله و پراستنادترین آنان محمدرضا عصاری و علیرضا کرامت هستند و بالاترین میزان مشارکت در تولیدات علمی مربوط به دانشگاه امیرکبیر و بیش ترین سهم مشارکت کشورها مربوط به کشور انگلیس است؛ همچنین بین میزان تولیدات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با سطح معناداری ۰/۰۱۳ در دو گروه مردان و زنان تفاوت معناداری وجود دارد. نتیجه گیری: روند تولیدات علمی دانشگاه و میزان استناددهی به آن ها اگر چه با فراز و نشیب هایی همراه بوده؛ اما در سال های اخیر رشد مناسبی داشته است. همچنین به ­نظر می ­رسد مشارکت علمی با پژوهشگران داخلی و خارجی در افزایش تعداد مقالات و میزان استناد به آن ها تاثیرگذار بوده است.

Keywords:

Scientometrics , Mapping of Science , Co-authorship , Scientific collaboration , Jundi-Shapur University of Technology- Dezful , علم سنجی , ترسیم علم , هم نویسندگی , دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

Authors

مریم حسن نژاد

Jundi-Shapur University of Technology, Dezful, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ehtesham H. Evaluation of scientific output of researchers at Birjand ...
  • Verma MK, Das S. Authorship and Collaboration Pattern of Research ...
  • Ramezani H, Alipour-Hafezi M, Momeni E. Scientific Maps: Methods and ...
  • Shi J-g, Miao W, Si H. Visualization and analysis of ...
  • Suresh C, Hema R, Sankarasubramaniam N. Research Publications Output Among ...
  • Deka P. A Scientometric Profile of Dibrugarh University, Dibrugarh (Assam) ...
  • Mohan BS, Kumbar M. Scientometric analysis and visualization of solar ...
  • Phan Tan L. Bibliometrics of social entrepreneurship research: Cocitation and ...
  • Azad AK, Parvin S. Bibliometric analysis of photovoltaic thermal (PV/T) ...
  • Suban SA. Bibliometric analysis on wellness tourism–citation and co-citation analysis. ...
  • نمایش کامل مراجع