ارتباط بین تنیدگی اخلاقی، خستگی ناشی از شفقت و تعارض کار-خانواده در پرستاران: بررسی نقش خودمتمایزسازی به عنوان یک متغیر میانجی
Publish place: Iran Journal of Nursing، Vol: 35، Issue: 137
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 155
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-35-137_005
تاریخ نمایه سازی: 7 خرداد 1402
Abstract:
زمینه و هدف: بسیاری از پرستاران به دلیل ماهیت حرفه پرستاری و فعالیت زیاد کاری درگیر تعارض کار-خانواده هستند. بررسی عوامل مرتبط تعارض با کار-خانواده می تواند به کاهش و یا کنترل این تعارض کمک کند. خستگی ناشی از شفقت و تنیدگی اخلاقی ازجمله عواملی هستند که می تواند بر تعارض کار-خانواده پرستاران تاثیر بگذارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش میانجی خودمتمایزسازی در ارتباط بین تنیدگی اخلاقی، خستگی ناشی از شفقت و تعارض کار-خانواده در پرستاران انجام شد.
روش بررسی:این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام پرستاران متاهل شاغل در ۸ بیمارستان دولتی شهر کرمان در سال ۱۳۹۸ بود که از این بین، ۱۵۹ نفر به عنوان نمونه به شیوه دردسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های خستگی ناشی از شفقت، پرسش نامه تنیدگی اخلاقی، پرسش نامه تعارض کار-خانواده و پرسش نامه خودمتمایزسازی استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد خستگی ناشی از شفقت، تنیدگی اخلاقی و خودمتمایزسازی می توانند به طور معنا داری تعارض کار-خانواده را در پرستاران پیش بینی کنند (۰/۰۵>P). خودمتمایزسازی نه تنها به طور مستقیم با کاهش تعارض کار و خانواده ارتباط دارد، بلکه به طور غیرمستقیم با کاهش دادن تنیدگی اخلاقی و خستگی ناشی از شفقت نیز می تواند تعارض کار و خانواده را تحت تاثیر قرار دهد (۰/۰۵> P).
نتیجه گیری: مطابق یافته ها، با آموزش مهارت خودمتمایزسازی به پرستاران می توان به کاهش پیامد های خستگی ناشی از شفقت و تنیدگی اخلاقی و درنتیجه کاهش تعارض کار-خانواده در آن ها کمک کرد.
Keywords:
Self-differentiation , Compassion fatigue , Moral distress , family conflicts , Nurses , خودمتمایزسازی , خستگی ناشی از شفقت , تنیدگی اخلاقی , تعارض خانواده , پرستاران
Authors
ملیحه حسین جانی
Department of Psychology, Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Iran.
یاسر رضاپور میرصالح
Department of Counseling, Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Iran.
فاطمه بهجتی
Department of Counseling, Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Iran.
مهرنوش باقریان
Department of Counseling, Ministry of Education, Karaj, Province Alborz, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :