بررسی تاثیر آوای قرآن کریم بر میزان افسردگی بیماران همودیالیزی: مروری ساده

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 122

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SQCGHMED09_005

تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1402

Abstract:

مقدمه: افسردگی یک اختلال روانی با شیوع بالا در بیماران کلیوی تحت همودیالیز می باشد که این با کاهش کیفیت زندگی، پایبندی کم به دارو و افزایش نرخ مرگ و میر در این بیماران همراه است. داروهای مختلفی برای درمان افسردگی موثر شناخته شده است که بدلیل پایبندی ضعیف به درمان و تداخل با داروهای مصرفی بیماران و عوارض جانبی این داروها، چالشهایی را به دنبال دارد. بنابراین درمانهای مکمل و غیر دارویی با عوارض جانبی اندک و اثربخشی بالا مورد ارزیابی و استفاده قرار گرفته است. قرآن درمانی یک روش موثر غیردارویی در درمان افسردگی می باشد. هدف از این مطالعه مروری، بررسی تاثیر قرائت و استماع قرآن کریم بر بهبود افسردگی بیماران مزمن کلیوی تحت همودیالیز میباشد..مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مروری ساده بوده که در آن مطالعات انجام شده تا پایان نوامبر ۲۰۲۲ مورد بررسی قرار گرفت. جستجو در سامانه هایpubmed,science direct,google scholar,sid,cochrane با کلید واژه های قرآن، همودیالیز، افسردگی،Qur،Quran،dialysis، depression با استفاده از اپراتور های AND,OR انجام گرفت و با حذف مقالات نامرتبط ۸ مقاله مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: بررسی نتایج مطالعات انجام شده روی بیماران نشان داد، قرائت و استماع آوای قرآن کریم بطور معناداری بر پیشگیری و کاهش افسردگی در بیماران کلیوی تحت همودیالیز موثر واقع می شود.نتیجه گیری: آوادرمانی با قرآن کریم یک روش اثربخش، بی خطر، در دسترس و بدون هزینه در پیشگیری و بهبود افسردگی بیماران تحت همودیالیز می باشد و پیشنهاد میشود توسط کادر درمان و خانواده های بیماران همودیالیزی مورد استفاده قرار گیرد.

Authors

حسین افشاری

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان ، لارستان، ایران

مریم زینلی

دانشجوی کارشناسی مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان ، لارستان، ایران

حمیده محسنی

عضو هیئت علمی، گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان ، لارستان، ایران