بررسی ضرورت افزایش جمعیت و تاثیر آن بر جامعه از منظر قرآن و حدیث

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,346

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SQCGHMED09_037

تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: افزایش جمعیت و تاثیر آن بر جامعه از دیدگاه اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است، که در قرآن و احادیث یکی از مهمترین موضوعات اجتماعی در دین محسوب می شود که در طول تاریخ همواره مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی آیات قرآن و متون حدیثی مبتنی بر افزایش جمعیت، تاثیر آن بر جامعه و راهکارهای پیش رو می باشد. روش شناسی: پژوهش حاضر مروری بر منابع با ارزشی چون آیات قرآن و احادیث معصومین، و با بررسی مقالات در پایگاه-های معتبری همچون NoorMags ،SID و Google Scholar گردآوری شده است. یافته ها: در دین مبین اسلام فرزندآوری و افزایش جمعیت از اهمیت بالایی برخوردار است چنانچه در قرآن کریم ذیل آیات متعدد به مزیت های افزایش جمعیت پرداخته شده به عنوان مثال در سوره نحل آیه ۷۲، افزایش جمعیت را نوعی نعمت برای بشریت ذکر کرده است. همچنین در احادیث زیادی بر فرزندآوری و افزایش جمعیت تاکید شده، چنانچه پیامبر اسلام(ص) فرمودند: «ازدواج کنید تا بسیار شوید همانا من به کثرت شما در روز قیامت در برابر دیگر امت ها فخر می کنم ». بحث و نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه با توجه به نیاز جامعه به منابع انسانی در بخش های مختلف همچون نظامی، اقتصادی، خدماتی، مدیریتی و دیگر بخش ها، افزایش جمعیت یکی از مهمترین نیازهای هر جامعه ای برای ادامه حیات است. به طور کلی، با در نظر گرفتن منظر اسلامی درباره افزایش جمعیت و تاثیرات مثبت و منفی آن بر جامعه می توان به تصمیم گیری های درست و هوشمندانه در زمینه مدیریت جمعیت کمک کرد. از راهکارهای افزایش جمعیت منطبق بر آیات و احادیث می توان به تشویق و کمک به ازدواج جوانان، رعایت حقوق بانوان در جامعه، ترویج آموزش مسائل جنسی و ترویج سنت های اسلامی اشاره نمود.

Authors

فاطمه رمضانی برسلانی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران . گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

محمدجواد خدابخشی

استادیار گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران