تاثیر مصرف شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخست زا
Publish place: Iran Journal of Nursing، Vol: 31، Issue: 116
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 144
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-31-116_003
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1402
Abstract:
زمینه و هدف: زایمان واقعه ای دردناک است و مدیریت درد زایمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مصرف خوراکی شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخست زا انجام شد.
روش بررسی: این کارآزمایی بالینی تصادفی در مرکز آموزشی- درمانی عسلی شهر خرم آباد بر روی ۶۴ زن نخست زای داوطلب سالم واجد معیارهای ورود به مطالعه (در هر گروه ۳۲ نفر) به شیوه تصادفی بدون جایگزینی در دو گروه مداخله شربت خرما و گروه کنترل انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل سه بخش پرسشنامه مشخصات فردی، ثبت معاینات واژینال در لیبر و ثبت شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری درد بود. شدت درد طی مرحله فعال هر ۳۰ دقیقه ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ تحلیل شد.
یافته ها: میانگین شدت درد در گروه مداخله شربت خرما به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (۰۵/۰>P). همچنین، میانگین طول فاز فعال زایمان در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (۰۱/۰>P).
نتیجه گیری کلی: مصرف شربت خرما به طور معنی داری شدت درد و طول مدت زایمان را کاهش داده بود، به گونه ای که علیرغم کاهش درد زایمان، لیبر طولانی نشده بود و طول فاز فعال زایمان نیز بطور معنی داری کاهش یافته بود. بنابراین، با توجه به اهمیت پژوهش مبتنی بر شواهد و استفاده از آن در عملکرد، انجام مطالعات بیشتر در زمینه فوق ضروری به نظر می رسد.
Keywords:
Authors
لیلا فتحی
Lecturer, Department of Midwifery, School of Nursing and midwifery, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Departement of Midwifery, School of Nursing and midwifery, Tehran University of medical Science, Tehran, Iran
کوروش امرایی
Assistant Professor, Departement of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Lorestam University, Khorramabad, Iran. ( Correspnding author) Tel: ۰۶۶۳۳۱۲۰۰۰۱ Email: amraei.k@lu.ac.ir
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :