اعتبارسنجی پرسشنامه ارزشیابی مدیریت خطر حوادث و بلایا در بیمارستان

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 95

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MILIT-24-6_005

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: ارزشیابی دقیق از عملکرد بیمارستان ها در مقابله با حوادث و بلایا می تواند نقش مهمی در ارتقای آمادگی بیمارستانی داشته باشد. مدل ارزشیابی مدیریت خطر حوادث و بلایا در سال ۱۳۹۸ با استفاده از مدل های بین المللی و نظر متخصصین داخلی تدوین و تایید گردید. این پژوهش با هدف اعتبارسنجی پرسشنامه ارزشیابی مدیریت خطر حوادث و بلایا در بیمارستان ها بر اساس استانداردها و سنجه های این مدل انجام گردید. روش ها: در این مطالعه اعتبارسنجی، پرسشنامه ای شامل ۲۰۰ سنجه در ۸ محور (مدیریت و رهبری، ارزیابی خطر، برنامه ریزی، پیشگیری و کاهش اثر، آمادگی، پاسخ، بازیابی و نتایج کلیدی عملکرد) بر اساس مدل ارزشیابی مدیریت خطر حوادث و بلایا طراحی گردید. برای سنجش روایی صوری و روایی محتوایی پرسشنامه از نظرات ۲۲ نفر از متخصصین مدیریت خطر حوادث و بلایا استفاده شد. برای بررسی پایایی ابزار از روش آلفای­ کرونباخ و بررسی پایایی دو آزمونگر استفاده شد. تعداد ۳۰ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط دو ارزیاب به صورت جداگانه و مستقل بااستفاده از پرسشنامه ارزیابی شدند و سپس نتایج مقایسه و تحلیل گردید. یافته ها: بر اساس نتایج روایی محتوایی کمی و کیفی کلیه سنجه­ ها مورد تایید متخصصین قرار گرفت. نتایج، ضریب پایایی دو آزمونگر و آلفای ­کرونباخ عدد ۰/۹۹ به ­دست آمد که نشان داد تفاوت آماری زیادی بین نتایج دو آزمونگر وجود نداشته و پرسشنامه از پایایی خوبی برخوردار است. میانگین امتیاز کسب شده بیمارستان ها از پرسشنامه ۳۶ درصد بود. بیشترین امتیاز مربوط به محورهای پیشگیری، کاهش اثر (۵۱/۲۲) و ارزیابی خطر (۴۴/۸۱)، و کمترین امتیاز مربوط به محورهای برنامه ریزی (۲۴/۷۵) و بازیابی (۲۶/۹۷) بود. نتیجه گیری: پرسشنامه طراحی شده از مدل ارزشیابی مدیریت خطر حوادث و بلایا از روایی و پایایی خوبی برخوردار است و می تواند به عنوان یک پرسشنامه معتبر برای ارزشیابی این محور در بیمارستان های کشور مورداستفاده قرار گیرد.

Authors

معصومه عباس آبادی عرب

سازمان اورژانس کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران

علی محمد مصدق راد

گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • The EM-DAT higher resolution disaster data. Centre for Research on ...
  • Lawshe CH. A quantitative approach to content validity. Pers psychol ...
  • Waltz CF, Bausell RB. Nursing Research: Design. Statistics, and Computer ...
  • Trevethan R. Intraclass correlation coefficients: clearing the air, extending some ...
  • Available from: http://www.emforum.org/vforum/PAHO/Hospital%۲۰SafetyIndex%۲۰Flyer%۲۰English.pdf. [Accessed ۹ Sep ۲۰۱۰]۱۷. Tang R, Fitzgerald ...
  • Nekoie-Moghadam M, Kurland L, Moosazadeh M, Ingrassia PL, Della Corte ...
  • Adini B, Goldberg A, Laor D, Cohen R, Zadok R, ...
  • Mosadeghrad AM. Hospitals organizational resiliency: From Theory to Practice. Payesh ...
  • Parsaei M, Khankeh H, HabibiSaravi R, Hosseini SH. Hospital disaster ...
  • نمایش کامل مراجع