تبیین چالش های درمانی-مراقبتی از دیدگاه بیماران مبتلا به کرونا بستری در مرکز آموزشی درمانی فرقانی قم: یک مطالعه کیفی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 116

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-12_001

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: همه گیری کرونا در جهان همراه با ایجاد بحران در سیستم های بهداشتی درمانی بود. چنانچه مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ با چالش هایی روبه رو شد. بنابراین مطالعه ای با هدف تبیین چالش های مراقبت های درمانی بیماران بستری در مرکز آموزشی درمانی فرقانی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه با رویکرد تحلیل محتوای کیفی در سال ۱۳۹۹ انجام شد. به منظور دسترسی به اطلاعات غنی و جامع، مرکز آموزشی درمانی فرقانی به عنوان بستر پژوهش انتخاب شد. ۱۱ بیمار کووید-۱۹ با استفاده از روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای قراردادی انجام شد. یافته ها: این مطالعه نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه را در قالب ۳ طبقه اصلی شامل بیماری ناشناخته، منابع انسانی و تجهیزات و همچنین نگرانی های فردی، خانوادگی و اجتماعی استخراج شد. نتیجه گیری: بیماران به دلیل وضعیت ناشناخته بیماری، نداشتن تجربه و منابع کافی کادر درمان و همچنین نگرانی های فردی و خانوادگی با چالش های مختلفی مواجه شدند. بنابراین پیشنهاد می شود برای مدیریت و کنترل همه گیری ها در آینده برنامه ریزی مناسب صورت گیرد.

Authors

زهره خلجی نیا

Department of Midwifery, School of Medicine, Qom University of Medical Science, Qom, Iran.

منیره میرزایی

Department of Obstetrics and Gynecology, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

رضا حیدری فر

Clinical Research Development Center, Nekoui-Farghani Hospital (Khairin Salamat), Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

ثارالله شجاعی

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

فاطمه دهقانی

Spiritual Health Research Center, School of Health and Religion,Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :