راهکارهای عملی ترک اعتیاد از دیدگاه حکیم عماد الدین شیرازی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 321

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_AIJRH-2-1_002

تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1402

Abstract:

چکیده                                                                                                                                     سابقه و هدف: مصرف زیاد تریاک در قرن دهم هجری و هم زمان با آغاز حکومت صفویان، یکی از مسائل و معایب موجود در جامعه ایرانی بود. «رساله افیونیه» اثر عمادالدین محمودبن مسعود شیرازی، مهم ترین رساله ای است که در دوره صفویه راجع به اعتیاد نوشته شده و نشانگر وضعیت اجتماعی ایران عصر صفوی است. مواد و روش ها: این مقاله به شیوه توصیفی-تحلیلی و روش کتابخانه ای گردآوری شده است. رساله افیونیه تالیف عمادالدین محمود شیرازی، مهم ترین رساله ای است که در دوره صفویه راجع به افیون نوشته شده است. این کتاب در زمان خود رواج زیادی داشته است. مطالب و جزئیات این کتاب مبنی بر تجربه شخصی نویسنده است که می توان از جنبه های مختلفی آن را بررسی کرد. یافته ها: نگارش رساله افیونیه توسط حکیم عمادالدین، نشانگر مشکل و بیماری اجتماعی اعتیاد در دوران صفوی است و احساس نیاز باعث نگارش چنین اثر فاخری از سوی حکیم شده بود. نتیجه گیری: اوضاع نابسامان اجتماعی و رفتار خشونت آمیز پادشاهان این عصر برای رسیدن به قدرت، یکی از عوامل مهم رواج مصرف مواد مخدر در میان افراد جامعه به ویژه شاهزادگان بوده است. شیوع مصرف مواد مخدر یکی از مهم ترین دغدغه های حکیم عمادالدین بوده که با نگارش رساله افیونیه خود کمک زیادی به معتادان در ترک مواد مخدر کرده است. واژگان کلیدی: حکیم عمادالدین محمود شیرازی، رساله افیونیه، عصر صفوی، مواد مخدر

Keywords:

Keywords: Hakim Emadeddin Mahmoud Shirazi , Safavid era , Narcotics , Opiate treatise. , واژگان کلیدی: حکیم عمادالدین محمود شیرازی , عصر صفوی , مواد مخدر , رساله افیونیه.

Authors

سیدعلیرضا گلشنی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :