ارتباط بین واکسیناسیون COVID-۱۹ با ویژگی های جمعیت شناختی بیماران مبتلا به کرونا

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 88

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-25-1_009

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: بیماری COVID-۱۹ یک سندرم حاد تنفسی است که به دلیل عفونت زایی بالا به سرعت در جهان گسترش یافت. واکسیناسیون COVID-۱۹ برای کنترل بیماری کرونا به طور گسترده انجام می گردد. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین واکسیناسیون COVID-۱۹ با ویژگی های جمعیت شناختی بیماران مبتلا به کرونا انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۱۱۲۴ بیمار با تشخیص قطعی COVID-۱۹ در شهرستان مینودشت از استان گلستان طی مرداد ماه سال ۱۴۰۰ انجام شد. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و چک لیست بررسی ویژگی های بیماران بود. یافته ها: ۵۱.۸% مبتلایان به COVID-۱۹ مرد، ۲۶ درصد در گروه سنی ۳۵ تا ۴۵ سال و ۷۶.۵% از بیماران متاهل بودند. واکسیناسیون COVID-۱۹ در ۲۶.۶% از بیماران انجام شده بود. بیماران واکسینه شده (۲۷.۱%) در مقایسه با بیماران واکسینه نشده (۷۲.۹%) کمتر از ماسک استفاده کرده بودند (P<۰.۰۵). ۸.۲% از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری شدند. میانگین روزهای بستری در بیماران واکسینه شده (۷.۸±۶.۴) به طور غیرمعنی داری کمتر از بیماران واکسینه نشده (۸.۳±۵.۹) بود. با افزایش سن و بیشتر بودن بیماری زمینه ای، میزان واکسیناسیون افزایش داشت (P<۰.۰۵). در افراد استفاده کننده از ماسک و دارا بودن سطح تحصیلات پایین تر، واکسیناسیون کاهش داشت (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: انجام واکسیناسیون COVID-۱۹ در مبتلایان به ویروس کرونا، تاثیری بر کاهش روزهای بستری در بیمارستان نداشت.

Authors

خدیجه سرایلو

Corresponding Author, Ph.D in Reproductive Health, Minoodasht Health Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

زهرا وفایی نژاد

M.Sc in Midwifery Counseling, Minoodasht Health Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

محمدعلی حدادی

General Physician, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مهین طاطاری

M.Sc in Biostatistics. Reproductive Health and Midwifery Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :