بررسی نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و اطلاع یابی سلامت در میان کاربران کتابخانه های عمومی استان مازندران در سال ۱۳۹۵: یک گزارش کوتاه
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 126
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-16-7_008
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: اطلاعات بهداشتی و مرتبط با حوزه سلامت، نقشی مهم و اساسی در افزایش سطح سلامت افراد جوامع امروزی دارد و می تواند بستر مناسبی را جهت رشد و توسعه نظام های سلامت کشورهای مختلف فراهم آورد. هدف از مطالعه حاضر بررسی نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و نحوه دسترسی به اطلاعات سلامت در میان مراجعه کنندگان به کتابخانه های عمومی استان مازندران است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر در زمره مطالعات توصیفی قرار می گیرد. جامعه پژوهش را ۳۸۴ نفر از مراجعان به کتابخانه های عمومی استان مازندران در سال ۱۳۹۵ تشکیل می دهند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و آزمون های ناپارامتری Mann-Whitney و Kruskal-Wallis استفاده شده است.
یافته ها: یافته ها نشان داد که اطلاعات مربوطه به «دستیابی به زندگی سالم» و «بیماری های عفونی غیرواگیر» با میانگین ۱۱/۴ و ۰۴/۴، به عنوان مهم ترین نیازهای اطلاعاتی مراجعان شناسایی و بیشتر افراد (۱۰۳ نفر)، نیاز به دریافت اطلاعات در طول روز را زیاد (۱/۲۸%) و پزشکان و تلویزیون را مهم ترین مجاری کسب اطلاعات سلامت ذکر کرده اند (به ترتیب ۳۴۸ نفر، ۸/۹۴% و ۳۲۶ نفر، ۸/۸۸%).
نتیجه گیری: افراد نقش کتابخانه ها و کتابداران را در کسب اطلاعات سلامت بسیار مهم ارزیابی نموده اند. کتابخانه های عمومی می توانند با برنامه ریزی مناسب در رفع نیازهای اطلاعاتی و ارتقای آگاهی افراد در حوزه بهداشت و سلامت تاثیر مثبتی داشته باشند.
واژه های کلیدی: نیاز اطلاعاتی سلامت، اطلاع یابی سلامت، کتابخانه عمومی، مازندران
Keywords:
Authors
عارف ریاحی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :