هنجاریابی مقیاس افسردگی کودکان رینولدز (RCDS) در دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تهران در سال ۱۳۹۳
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 98
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-15-8_005
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: افسردگی تجربه حالت ناشادی است که تحمل آن دشوار است. هدف از این مطالعه، بررسی ویژگی های روان سنجی پایایی (Reliability) و روایی (Validity) آزمون مقیاس افسردگی کودکان رینولدز Reynolds child depression scale; RCDS)) در دانش آموزان ابتدایی شهر تهران بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، پرسش نامه های RCDS و CDI بر روی ۳۷۰ نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تهران که به روش نمونه برداری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند، به اجرا گذاشته شد. برای بررسی اعتبار درونی پرسش نامه از روش آلفای کرونباخ و برای بررسی روایی همگرایی آزمون RCDS، نمرات حاصل از پرسش نامه RCDS و CDI با استفاده از ماتریس همبستگی Pearson مورد محاسبه قرار گرفت. جهت بررسی روایی، از پرسش نامه افسردگی کودکان Child depression inventory; CDI)) استفاده شد.
یافته ها: ضریب آلفای کرونباخ برابر با ۸۳/۰، به دست آمده با استفاده از چرخش واریماکس (Varimax rotation)، نقش چهار عامل عزت نفس و سرزنش خود، نگرانی و نشانه های جسمانی، فقدان احساس لذت و روحیه پایین و سردی و احساس بی ارزشی را برجسته نشان داد. همچنین، مشخص شد مقیاس RCDS و CDI دارای همبستگی مثبت و معناداری هستند (۰۰۱/۰p˂). نتایج نشان داد از نظر شیوع افسردگی، تفاوت معناداری در دو جنس دختر و پسر وجود ندارد (۰۰۱/۰p˂) و در نتیجه یک جدول نرم درصدی برای این آزمون تهیه شد.
نتیجه گیری: در این مطالعه پایایی و روایی مناسب آزمون RCDS برای بررسی افسردگی در کودکان، مشخص شد. می توان از این آزمون در جهت شناسایی افسردگی در کودکان استفاده کرد که منجر به شناسایی بیماران و بالتبع آن، تسهیل درمان و بهبود سلامت کودکان می شود.
واژه های کلیدی: افسردگی، دانش آموزان، پایایی، تهران
Keywords:
Authors
حسین ابراهیمی مقدم
Department of Psychology, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran
طاهره جولانیان
Department of Psychology, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :