نقش ویژگی های شغلی در تمایل پرستاران به رفتارهای مشتری مداری
Publish place: Iran Journal of Nursing، Vol: 26، Issue: 83
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 171
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-26-83_004
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: رفتارهای مراجعمدار و مشتری مداری از جمله موارد جدید مطرحشده در ادبیات پرستاری و بیمارستانی است. هدف این پژوهش تعیین نقش ویژگیهای شغلی در انجام رفتارهای مشتریمدارتوسط پرستاران بود.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی- همبستگی بود که در آن ۱۵۰ پرستار شاغل در بیمارستان فوقتخصصی الزهرای اصفهان با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند و به پرسشنامههای ویژگیهای شغلی Sims, Szilagyi & Keller ومقیاس تمایل به رفتارهای مشتریمداری پرستاران Kim, Moon, Han & Tiko پاسخ دادند. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخهی ۱۶ با آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانهی گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که تمامی ویژگیهای شغلی غیر از خودمختاری و روابط دوستانه، با تمایل پرستاران به انجام رفتارهای مشتریمداری ارتباط دارند (۰۵/۰ P< ۰)؛ اما تنها دو بعد بازخورد شغلی در گام اول ( ۴۷۳/۱۸ =F و ۰۵/۰ ۰>P ) و تنوع وظیفه در گام دوم ( ۵۰۷/۱۳ =F و ۰۵/۰ >P ) قادر به پیشبینی آن در رگرسیون گام به گام هستند.
نتیجهگیری کلی: با توجه به یافتههای به دست آمده از این پژوهش، به نظر می رسد لازم است وظایف پرستاران به گونهای طراحی گردد که آنان بتوانند از نتیجهی عملکرد خود آگاه شوند؛ همچنین ایجاد تنوع در وظایفی که به پرستاران محول میشود با روشهایی مثل توسعهی شغلی، غنیسازی شغلی و گردش شغلی، میتواند موجب تمایل آنان به رفتارهایی گردد که رضایت مشتری و همراهان وی را تامین کند.
.
Keywords:
Authors
سید میثم دیباجی
PhD student in Psychology, Psychology Dept., University of Isfahan, Isfahan, Iran (٭Corresponding Author) Tel: ۰۹۳۹۶۵۱۳۴۵۹ Email: sm.diba@gmail.com
سمیرا شاهپوری
Student of M. A. in Industrial and organizational Psychology, Psychology Dept., University of Isfahan, Isfahan, Iran
ابوالقاسم نوری
Full prof. Psychology Dept., Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Isfahan, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :