نوع کانی سازی و بررسی میانبارهای سیال ذخیره مس بلبلی۲ در شمال شرق سیرجان، جنوب شرق ایران
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 97
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-28-2_005
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
Abstract:
ذخیره مس بلبلی۲ در ۱۱۰ کیلومتری جنوبغرب کرمان و در کمربند فلزایی دهج- ساردوئیه (کمان ماگمایی سنوزوئیک کرمان) واقع است. این ذخیره توسط سنگهای آذرین خروجی ائوسن (توف، جوش آتشفشانی، آندزیت و داسیت) و توده آذرین درونی الیگو- میوسن (گرانودیوریت) میزبانی میشود. این سنگها میزبان پهنههای دگرسانی پروپیلیتی، فیلیکی، سیلیسی و کربناتی (برآمده از سیالهای کانیساز) هستند. در این سنگها، کانیسازی درونزاد غالب بوده و بیشتر به صورت رگه- رگچهای داربستی و انتشاری (کالکوپیریت، پیریت و مگنتیت) رخ داده است. این کانیسازی توسط انباشتههای برونزاد چون هماتیت، گوتیت، مالاکیت، و آزوریت در بخش سطحی ذخیره پوشیده شده است. کانیهای درونزاد اغلب بافتهای رگه-رگچهای داربستی، برشی، دانهای و قشرگون را نشان میدهند. ریزدماسنجی در بلورهای کوارتز همزاد با کانیسازی چهار نوع میانبار سیال دو فازی مایع-گاز غنی از مایع (L-V)، دوفازی گاز-مایع غنی از گاز (L-V-S)، سه فازی مایع-گاز-جامد (V-L) و تک فازی گازی (V) را نشان میدهد. میانبارهای سیال مورد مورد بررسی دارای گستره دمای همگن شدگی ۴۲۷-۱۹۰ درجه سانتیگراد هستند. میانبارهای سیال L-V-S با محو بلور نمک طعام در گستره دمایی ۲۱۳ تا ۴۲۵ درجه سانتیگراد متناظر با شوریهای در گستره ۵۰-۳۲ درصد وزنی نمک طعام همگن میشوند. میانبارهای دوفازی غنی از مایع (L-V) شوریهایی در گستره ۱۰- ۶/۰ درصد وزنی معادل نمک طعام را نشان میدهند. بر پایه
دادههای ریزدماسنجی، جوشش، آمیختگی و سرد شدن ساده سیالهای کانیساز سازوکارهای موثر در تشکیل و گسترش این ذخیره به شمار میروند. سیالهای کانسارساز به احتمال بسیار دارای خاستگاه ماگمایی و ماگمایی- جوی بودهاند. جایگاه زمینساختی، ویژگیهای بافتی و ساختی، انباشتههای کانیایی دگرسانی و کانیزایی و دادههای ریزدماسنجی ردهبندی کانسنگهای بلبلی۲ به عنوان ذخیره مس نوع پورفیری را تایید میکنند.
Keywords:
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :