بررسی های کانی شناسی و میانبارهای سیال در کانسار طلای زرشوران، شمال تکاب، شمال غرب ایران
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 112
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-27-3_003
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
Abstract:
کانسار طلای نوع کارلین در زرشوران در فاصله ۳۰ کیلومتری شمال شهرستان تکاب، استان آذربایجانغربی، شمالغرب ایران واقع است. واکنش سیالهای کانهساز با کربناتها و شیلهای میزبان منجر به تشکیل و گسترش پهنههای دگرسانی دکربناتی، آرژیلی، آلونیتی، سیلیسی، و سولفیدی در منطقه مورد بررسی شده است. بر اساس بررسیهای میکروسکوپیکی و مزوسکوپیکی صورت گرفته بر نمونههای مغزه حفاری، کانهسازی طلا در ارتباط با پیریتهای طلادار و آرسنیکدار بوده است که طی دو مرحله تشکیل شدهاند. مجموعه کانیهای مربوط به این مراحل شامل پیریت آرسنیکدار، رالگار، ارپیمنت، سینابر، استیبنیت، و اسفالریت کلوفرم به همراه مقادیر کمتری سولفوسالت (تتراهیدریت و گچلیت) به صورت همرشدی با ژاسپروئید و کوارتز هستند. بررسیهای ریزدماسنجی بر روی میانبارهای سیال دوفازی غنی از مایع در کوارتزهای خودشکل همرشد با سولفیدهای طلادار نشان داد که سیالهای کانهساز دارای میانگین دمای همگن شدگی (Th) حدود ۲۶۰ درجه سانتیگراد و شوری ۲/۹ در صد وزنی معادل نمک طعام هستند. روند تغییرات شوری و Th میانبارهای سیال را میتوان با تلفیقی از آمیختگی و رقیق شدن سیالهای کانهساز با آبهای زیرزمینی با خاستگاه جوی توضیح داد. این فرآیندها احتمالا علت اصلی ناپایداری کمپلکسهای طلادار و از اینرو، نهشت طلا در رگه/رگچهها هستند. همچنین، براساس فشارهای به دست آمده از یافتههای ریزدماسنجی، عمقهای برآورد شده برای تشکیل کانسنگ در گستره ۱۶۰ تا ۳۰۰ متر و فشار ۴۰ تا ۷۵ بار هستند که با بعضی ذخایر طلای نوع کارلین همخوانی دارد. بطورکلی، یافتههای زمینشناسی، کانیشناسی، بافتی و ریزدماسنجی شواهد کافی را برای قرارگیری کانهزایی طلای زرشوران در زمره کانسارهای طلای نوع کارلین فراهم مینمایند.
Keywords:
Authors
توحید یوسفی
Urmia University
علی عابدینی
Urmia University
فرهنگ علی یاری
Urmia University of Technology
علی اصغر کلاگری
University of Tabriz
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :