زمین شناسی، کانه زائی، زمین شیمی و سنگ نگاری دایک های مونزودیوریتی در رخداد کانی سازی مس حاتم آباد، شمال شرق قائن
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 90
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-26-2_012
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
Abstract:
منطقه اکتشافی حاتمآباد در شمال شرقی قائن، استان خراسان جنوبی و در شمالشرق پهنهلوت واقع است. زمینشناسی منطقه شامل سنگهای آتشفشانی با ترکیب بازالت و آندزیت و توالیهای رسوبی (گلسنگ، سنگآهک و جوش سنگ) با سن پالئوسن- ائوسن است که دایکهای مونزودیوریتی در آنها نفوذ کردهاند. دایکهای مونزودیوریتی ماهیت آهکی-قلیایی پتاسیم بالا و متاآلومین دارند و در پهنه فرورانش تشکیل شدهاند. همه واحدها دستخوش دگرسانیهای سیلیسی، کربناتی، پروپلیتی و سرسیتی شدهاند. کانیسازی در این منطقه به شکل رگه-رگچهای با روند شمال غربی-جنوب شرقی (NW- SE) و شیب ۷۰ درجه به سمت جنوب غرب و با ضخامت حدود ۴ متر در سنگ میزبان آندزیت و کنگلومرا رخ داده است. ماده معدنی شامل کانیهای اولیه پیریت و کالکوپیریت و کانیهای ثانویه مالاکیت، کالکوزیت، کوولیت، آزوریت، هماتیت، گوتیت و بورنیت است که با دگرسانی سیلیسی و کربناتی همراه است. نتایج اکتشافات زمینشیمیایی بیانگر ناهنجاریهای بالایی ازمس (تا ۱۹/۴ درصد) در رگه است و مقدار عناصر Au، Pb، ،Zn ،Ag، Asو Bi پایین است. شواهد کانیسازی، کنترل ساختاری، نوع و گسترش دگرسانیها و ناهنجاریهای زمینشیمیایی گویای کانیسازی نوع فراگرمایی مس است. دایکهای مونزودیوریتی نقشی در کانیسازی نداشتهاند و تودههای نفوذی در عمق مسوول دگرسانی و کانهزایی در منطقه حاتمآباد هستند
Keywords:
Geology , mineralization , geochemistry , epithermal , Hatamabad , Lut Block. , زمین شناسی , کانی سازی , زمین شیمی , فراگرمایی , حاتم آباد , پهنه لوت.
Authors
توران رمضانی آب بخش
دانشگاه فردوسی مشهد
آزاده ملکزاده شفارودی
دانشگاه فردوسی مشهد
محمدحسن کریم پور
دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :