معرفی، بلورشناسی و پیدایش کانی اریثرایت (Co۳(AsO۴)۲۸H۲O) در نشانه معدنی تاریک دره، شمال شرقی ایران
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 112
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-26-1_009
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
Abstract:
اریثرایت (Co۳(AsO۴)۲۸H۲O) یکی از کانیهای کمیاب آرسنیک و از گروه ویویانیت است. این کانی در سطوح هوازده پهنههای کانیسازی رگهای آرسنوپیریت±پیریت همراه با کانیهایی چون اسکوردایت و هیدرواکسیدهای آهن در نشانه معدنی طلا-تنگستن تاریک دره (شمالشرقی ایران) به تازگی شناسایی شده است. اریثرایت در نمونه دستی به رنگ سرخ کمرنگ تا صورتی براق با اگرگات شعاعی و ستارهای بوده و در بررسیهای میکروسکوپی با کشیدگی در راستای محور c بلورشناسی دارای چند رنگی است. این کانی دارای تقارن کجلوزی با پارامترهای یاخته یکه a = ۱۰.۲۵۱, b = ۱۳.۴۴۷, c = ۴.۷۶۴ , β = ۱۰۴.۹۸ و گروه فضایی C۲/m است. واحدهای چاروجهی آرسنیک و هشتوجهیهای کبالت و آهن با اتصال اکسیژن و هیدروژن، ساختار بلوری این کانی را شکل دادهاند. در بررسی با میکروسکوپ الکترونی روبشی این کانی با ظاهری الواری نمود دارد و بررسیهای تکمیلی حضور عناصرAs وCo در ساختار بلوری و ترکیب شیمیایی آن را تائید نمودهاست. طیفهای پراش پرتو X پهنههای کانیسازی حضور آرسنوپیریت را به عنوان فاز سولفیدی اصلی مشخص نمود و تجزیه به روش طیفسنجی جرمی پلاسمای جفتشده القایی غنیشدگی آنها را در عنصر کبالت نشان داد. هوادیدگی سطحی آرسنوپیریت در فراهم آوردن آبگونهای آرسنات و کاتیون کبالت برای تبلور کانی اریثرایت نقش اساسی داشتهاند. این کانی تنها در گستره اسیدیته ۶ تا ۸ پایدار بوده و تغییرات شرایط اکسایش-احیا در پیدایش و پایداری این کانی در منطقه مهم است وتبلور اریثرایت را کنترل میکند.
Keywords:
Erythrite , arsenopyrite , cobalt , scorodite , Tarikdarreh. , اریثرایت , آرسنوپیریت , کبالت , اسکوردایت , تاریک دره.
Authors
جمال قوی
دانشگاه فردوسی مشهد
محمدحسن کریم پور
دانشگاه فردوسی مشهد
یانمینگ پن
دانشگاه ساسکاچوان
سید احمد مظاهری
دانشگاه فردوسی مشه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :