زمین شناسی، کانی سازی و ژئوشیمی تکI ، کانسار ماسیوسولفید پلی متال (Cu-Zn-Au-Ag-Pb) تکنار، خراسان- بردسکن
Publish Year: 1383
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 103
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-12-2_010
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
واحدهای سنگی که در محدوده معدن تک I رخنمون دارند شامل سنگهای دگرگونی سازند تکنار (اردویسین)، توده های نفوذی اواسط تا اواخر پالئوزوئیک و پس از پالئوزوئیک است. لیتولوژی سازند تکنار شامل سرسیت شیست ، کلریت شیست ، کلریت سرسیت شیست و مجموعه ای از توده های متادیاباز تا متاگابرو- دیوریتی است. کانیسازی ماسیوسولفید پلیمتال
(Cu-Zn-Au-Ag-Pb) تکنار در افق خاصی از سازند تکنار تشکیل شده است. کانی سازی به صورت سه حالت لایه ای، توده ای و داربستی دیده می شود. ابعاد و شکل کانی سازیها تحت تاثیر زمین ساخت شدید منطقه تغییر کرده است. توالی پاراژنز در بخش لایه ای و توده ای عبارتند از مگنتیت + پیریت + کالکوپیریت ± اسفالریت ± گالن ± سولفوسالت ± طلا + کلریت ± کربنات ± سرسیت. بخش اعظم کانی سازی توده ای را مگنتیت تشکیل داده است. توالی پاراژنز بخش داربستی عبارتست از: پیریت + کالکوپیریت ± مگنتیت + کلریت + کوارتز + سرسیت ± کربنات. با توجه به پاراژنزه کانی تک I، شرایط فیزیکوشیمیایی محلول تک I به صورت زیر است: T ≥ ۲۷۰ ºC, pH = ۵- ۷, Log f O۲= (-۲۹)- (-۳۰). بعلاوه، دامنه تغییرات عناصر در محدوده تک I به صورت زیر است:
Cu = %۰/۰۱- %۵/۸۶, Zn = ۲۶۹ - ۱۵۶۰۰ (ppm), Pb = ۲۷ - ۴۴۰۰ (ppm),
Au = ۰/۸۶ - ۷/۵۳ (ppm), Ag = ۲/۴ - ۹۵/۱ (ppm), Bi = ۳۴ - ۲۲۰۰ (ppm).
تک I بخشی از یک کانسار ماسیوسولفید است. این ماسیوسولفید با توجه به مقدار قابل ملاحظه عناصر مس، روی، طلا، نقره و سرب یک کانسار ماسیوسولفید پلیمتال است و به علت دارا بودن مقدار زیادی مگنتیت همراه با کانیهای سولفیدی ونبود پیروتیت یک کانسار ماسیوسولفید منحصر به فرد است.
Keywords:
Taknar deposit , Massive sulfide , Polymetal mineralization. , کانسار تکنار , ماسیو سولفید , کانی سازی پلی متال.
Authors
آزاده ملک زاده شفارودی
دانشگاه فردوسی مشهد
محمد حسن کریم پور
دانشگاه فردوسی مشهد
سید احمد مظاهری
دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :