کانی شناسی سیستم های دگرسانی منطقه مسجدداغی، شرق جلفا، استان آذربایجان شرقی
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 95
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-17-4_005
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
منطقه مسجدداغی، در ۳۵ کیلومتری شرق جلفا، شمال استان آذربایجان شرقی واقع شده است. بررسیهای صحرایی و کانیشناسی نشان میدهند که استوک تودههای نفوذی کم عمق کوارتز دیوریتی و سنگهای کوارتز آندزیتی این منطقه در اثر گرمابیهای درونزاد و برونزاد دگرسان شدهاند. دگرسانیها از نظر ژنتیکی در ارتباط با ۴ گروه از رگچهها و ریز رگچههای (۱) کوارتزی، (۲) سولفیدی، (۳) سولفاتی، و (۴) کربناتی تشکیل شدهاند. عمده زونهای دگرسانی درونزاد تشخیص داده شده در منطقه عبارتند از، (۱) پتاسیک، (۲) پتاسیک- فیلیک، (۳) فیلیک، (۴) فیلیک- آرژیلیک، (۵) آرژیلیک حد واسط، (۶) پروپلیتیک و (۷) سیلیسی. دو زون دگرسانی برونزاد شناسایی شده عبارتند از: (۱) پوشش شسته و اکسیده شده و (۲) قشر سولفیدی برونزاد. کانههای سولفید مس درونزاد بهترتیب فراوانی شامل کالکوپیریت، بورنیت وکالکوسیت بوده که بیشتر در زونهای دگرسانی پتاسیک، پتاسیک- فیلیک و فیلیک گسترش یافتهاند. کانیهای برونزاد که رابطه تنگاتنگی با زونهای دگرسانی درونزاد دارند شامل کائولینیت، گوتیت، لیمونیت، اکسیدهای منگنز، جاروسیت، مالاکیت، آزوریت، کوولیت و کالکوسیت میشوند. بررسیهای انجام شده نشان میدهد که قشر سولفیدی برونزاد در این منطقه بهخوبی گسترش نیافته و از ضخامت و عیار کانسنگی قابل توجهی برخوردار نیست.
Keywords:
Masjeddaghi , Jolfa , mineralogy , alteration zones , mineralization , مسجدداغی , جلفا , کانی شناسی , زون های دگرسان , کانه زایی.
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :