کانی شناسی و زمین شیمی رگه های آنتیموان _ طلا دار در جنوب نهبندان، خاور ایران
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 134
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-18-1_004
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
منطقهی مورد بررسی در جنوب استان خراسان جنوبی، جنوب نهبندان واقع شده است. سه زون کانیزایی بهصورت سه رگه در این منطقه وجود دارند که رگهی شمارهی دو از آنتیموان بهصورت استیبنیت غنی است و دارای بیهنجاری طلا و جیوه است. این زون از یک مجموعهی سیلیسی _ کربناتی همراه با استیبنیت، پیریت، کالکوپیریت و هیدروکسید آهن تشکیل شده است. بافتهای این رگهها، پر کنندهی فضای خالی، برشی و کلوئیدی است. کانیزایی در درون گسلهای عمیق ریشه در کنگلومرای کرم رنگ پالئوسن رخ داده است. این کنگلومرا دارای قاعدهای از تهنشستهای گونهی فلیشی و قطعاتی از افیولیت ملانژ است. گسلهای کانیزایی شده دارای روند شمال باختری جنوب خاوریاند. فعالیت آتشفشانی جوان با ترکیب داسیت و آندزیت رخ داده است. بر اساس شواهد زمینشناسی صحرایی، بررسیهای میکروسکوپی و دادههای تجزیهی، کانیزایی در یک سیستم وراگرمایی رخ داده است. تجزیهی شیمیایی، ناهنجاریهای آنتیموان، طلا و جیوه را در این پهنهها نشان میدهد. عیار آنتیموان بین ۱۴ گرم درتن تا ۴۸/۳۲ درصد، طلا بین ۲/۱ تا ۴۷۲ گرم در هزار تن و جیوه بین ۱۵۰ گرم در تن تا ۸/۱ درصد تغییر میکنند.
Keywords:
mineralogy , geochemistry , antimony , stibnite , ophiolitic mélange , epithermal. , کانی شناسی , زمین شیمی , آنتیموان , استیبنیت , افیولیت ملانژ. اپی ترمال.
Authors
محمدحسین زرین کوب
دانشگاه بیرجند
حمید گرانیان
دانشگاه صنعتی بیرجند
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :