کانی شناسی و نحوه ی تشکیل کانسارهای نسوز میشدوان بافق، ایران مرکزی
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 153
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-18-2_011
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
کانسار میشدوان بافق یکی از مناطق شناخته شدهی ایران مرکزی است که دارای پتانسیل معدنی از کانیهای گروه سیلیمانیت است. سازندهای رخنمون شده بیشتر از سنگهای دگرگون ناشی از دگرگونی ناحیهای وابسته به دوره ی پرکامبرین هستند. کانیهای گروه سیلیمانیت در زمینهی انواع شیستها پراکنده هستند. منطقه زمین ساخته بوده و در مراحل بعد از دگرگونی ناحیهای، تودههای آذرین نفوذی نیز در سنگها تزریق شدهاند. منطقهی مورد بررسی دارای گسترشی در حدود ۹۵ کیلومتر مربع است که بر اساس نوع، مقدار و کیفیت کانیهای گروه سیلیمانیت به چهار بلوک ذخیره، تقسیمبندی شده است. در هریک از بلوکها ترانشهها و چاهکهای اکتشافی حفر شد. نمونهبرداری به صورت سیستماتیک از رخنمونهای سطحی، ترانشهها و چاهکها انجام شد. برای شناسایی نوع مادهی معدنی، از میان نمونههای گرفته شده، تعدادی نمونه برای بررسی مقاطع نازک و تعدادی نیز برای آنالیزهای XRD و XRF ارسال شدند. با توجه به بررسیهای انجام گرفته مشاهده شد که مادهی معدنی از نوع کیانیت و سیلیمانیت بوده و کانی آندالوزیت بهندرت دیده میشود. با توجه به نوع سنگهای اطراف و درجات دگرگونی آنها و بررسیهای مقاطع نازک و XRD، تغییر فاز آندالوزیت اولیه به سیلیمانیت و کیانیت در اثر دگرگونی در دمای بالای مجاورتی، بهعنوان عامل مهم این پدیده معرفی میشود. همچنین با توجه به نتایج XRD از نمونههای برداشت شده که فقط یک نمونه مقدار کمی کیانیت نشان داده است، چنین به نظر میرسد که عیار کلی مادهی معدنی کم بوده و از این نظر وضعیت رضایت بخشی را از منطقه نشان نمیدهد. از این رو فرآوری این مادهی معدنی با مشکلات زیادی همراه بوده یا احتمالا فاقد توجیه اقتصادی است.
Keywords:
Mineralogy , Andalusite , Sillimanite , Kyanite , Refractory minerals , Shist , Bafgh Mishdovan mineral deposit. , کانی شناسی , آندالوزیت , سیلیمانیت , کیانیت , کانی های نسوز , شیست , کانسار میشدوان بافق.
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :