بررسی سنگ شناسی، کانی شناسی و سنگ زایی پریدوتیت های سوره دال در جنوب ماشکان-شمال غرب ایران
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 115
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-22-3_008
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
منطقهی مورد بررسی در کوه های سوره دال، جنوب روستای ماشکان، در مرز ایران با عراق واقع شده است. سنگهای اولترامافیک در این منطقه با ترکیب هارزبورژیت تا دونیت با درجات متفاوت سرپانتینی شدهاند. بر اساس بررسیهای شیمی کانیها، ترکیب الیوین به طور اصلی فورستریت (Fo ۸۵.۰۷- ۹۱.۵۵) و ترکیب ارتوپیروکسن عمدتا انستاتیت (En ۰.۸۹- ۰.۹۲) است. ترکیب کلینوپیروکسن دیوپسیدی است و مقادیر Al/(Al+Fe۳++Cr) بین ۰۲/۰-۵۷/۰ در تغییر است. ترکیب اعضای نهایی اسپینل ها، Mag (۰.۰۴- ۰.۰۶) ،Chr (۰.۶۲-۰.۶۶) و Spl (۰.۵۱-۰.۵۸) است. عدد منیزیم اسپینل بین ۵۲/۰- ۶۲/۰ و عدد کروم در حدود ۵۹/۰-۶۹/۰ است. با استفاده از نتایج تجزیه ریزپردازشی کانیها، محیط اقیانوسی برای این نوع پریدوتیت ها تعیین شده است. این پریدوتیت ها در منطقهی چند فرورانشی (SSZ) در جلوی قوس (Forearc) تشکیل شده اند. بر این اساس افیولیتهای سوره دال در انتهاییترین بخش شمالغربی زون زاگرس بقایایی از سنگ کره اقیانوسی شاخه جنوبی Neo-Tethyan تشکیل میدهند. که در اصل بین حاشیههای قارهای عربستان (به سمت جنوب) و اوراسیا (به سمت شمال) در طی اواخر کرتاسه تشکیل شده اند و همسانی بسیار نزدیکی با افیولیتهای کرمانشاه و عراق در کمربند افیولیتی زاگرس را نشان میدهند.
Keywords:
Mineral chemistry , peridotite , Soredal , Mashkan , NW Iran. , سنگ شناسی , شیمی کانی , پریدوتیت , سوره دال , ماشکان , شمال غرب ایران.
Authors
مینا ایلخانی خسروشاهی
دانشگاه تبریز
رباب حاجی علی اوغلی
دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :