بررسی خاستگاه و زمین دما-فشارسنجی توده های گرانودیوریتی و گرانیتی شاه جهان: با کاربرد داده های ایزوتوپ ناپایدار، سن سنجی و ژئوشیمی
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 70
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-23-3_018
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
تودههای گرانودیوریتی و گرانیتی شاهجهان بخشی از تودهی گرانیتوئیدی اردوباد است که در شمال غرب ایران و در ۱۰ کیلومتری جنوب رودخانه مرزی ارس و در منطقه ساختاری البرز-آذربایجان قرار گرفته است. تودهی گرانودیوریتی دارای بافت ریز دانه ای با کانیهای پلاژیوکلاز با ترکیب آندزین، فلدسپار پتاسیم با ترکیب ارتوز، آمفیبول با ترکیب مگنزوهورنبلند، بیوتیت، اسفن و مگنتیت است و فراوانی کانیهای فلدسپار پتاسیم در تودهی گرانودیوریتی نسبت به تودهی گرانیتی کمتر است. نسبت ۸۷Sr/۸۶Sr اولیه در تودهی گرانودیوریتی ۷۰۴۴۸۶/۰ و در تودهی گرانیتی ۷۰۴۴۳۲/۰ و مقدار εNd در این تودهها مثبت است که گویای خاستگاه گوشتهای و محیطهای فرورانشی است. سن جایگیری تودهی گرانودیوریتی و گرانیتی بر مبنای نتایج سنسنجی بهروش Ar-Ar بر روی کانی بیوتیت، به زمان ائوسن وابسته است. بر مبنای شیمی کانیهای بیوتیت، آمفیبول و ژئوشیمی سنگ کل، شبه رخشان و جزء گرانیتهای نوع I و از نظر سری ماگمایی جزء سری آهکی- قلیایی هستند. بیهنجاریهای منفی Nb و Tiدر نمودارهای بهنجار شده، گویای شکلگیری این تودهها در مناطق فرورانشی است. جایگیری تودهی گرانودیوریتی بر مبنای زمین دما- شیمی در دمای بین ۷۵۳ تا ۷۷۷ درجهی سانتیگراد و در فشار بین ۰۸/۱ تا ۹۱/۱ کیلوبار است.
Keywords:
Granodiorite and granite , unstable isotope , dating , mineral chemistry , Shah Jahan , توده ی گرانودیوریتی و گرانیتی , ایزوتوپ ناپایدار , سال سنجی , دما-فشارسنجی , شیمی کانی , شاه جهان.
Authors
شهره حسن پور
دانشگاه پیام نور
محبوبه جمشیدی بدر
دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :