بی اختیاری ادرار ناشی از تجویز ترازودون در دوره یائسگی: گزارش یک مورد

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 97

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-20-2_016

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

ترازودون یک مهار کننده ضعیف بازجذب سروتونین و آنتاگونیست قوی گیرنده های سروتونینی ۵HT۲A و ۵HT۲C است. بی اختیاری ادرار ناشی از داروهای ضدافسردگی عارضه نادری است. عوارض جانبی ناشی از داروهای ضدافسردگی می تواند به تاخیر در بهبودی و در نهایت عدم کمپلیانس بیماران منجر شود. بیمار خانم ۶۳ ساله یائسه و متاهل بود که سابقه افتادگی مثانه و مصرف داروهای کوئیتیاپین و پروپرانولول را از قبل داشت؛ اما سابقه هیچ نوع بیماری جسمی، مصرف مواد و بی اختیاری ادرار را قبل از تجویز دارو نداشت. بیمار به علت افسردگی، اضطراب و بی خوابی با تجویز روانپزشک شروع به مصرف قرص ترازودون به میزان ۵۰ میلی گرم شبانه نمود. پس از آن به صورت ناگهانی دچار بی اختیاری ادرار گردید و به علت عدم قطع شدن عارضه، مجبور به قطع دارو گردید. پس از قطع دارو عارضه برطرف گردید. پس از قطع بی اختیاری ادراری بیمار و بهبودی کامل، مجددا داروی ترازودون با همان دوز ۵۰ میلی گرم برای خواب شروع شد و بلافاصله پس از تجویز دارو بیمار مجددا دچار بی اختیاری ادراری گردید. در نتیجه این دارو را بایستی یک عامل مهم ایجاد کننده بی اختیاری ادرار در نظر گرفت و با احتیاط اقدام به تجویز آن نمود.

Authors

پژمان هادی نژاد

Psychiatry Resident, Department of Psychiatry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

سیدحمزه حسینی

Professor of Psychiatry, Department of Psychiatry, Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Faculty member of Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran. hosseinish۲۰@gmail.com