منافع و موانع درک شده رفتارهای پیشگیری کننده از عود سکته قلبی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 135

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-13-2_017

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف : بیماری های قلبی علت ۴۶درصد مرگ ها در کشور هستند. برای پیشگیری و درمان این بیماری ها علاوه بر درمان دارویی، تغییر عادات زندگی اهمیت زیادی دارد. اگر بیماران منافع رفتارهای پیشگیری کننده را درک نمایند؛ موانع این رفتارها ضعیف جلوه می نماید و احتمال انجام رفتارها بیشتر می شود. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت درک منافع و موانع رفتارهای پیشگیری کننده از عود سکته قلبی و ارتباط آن با انجام این رفتارها در بیمارانی با سابقه سکته قلبی انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی مقطعی روی ۱۰۰ بیمار با سابقه سکتی قلبی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات قلب و عروق یزد در سال ۱۳۸۶ که به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند؛ انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر سازه های منافع، موانع و رفتارهای پیشگیری کننده از سکته بود که روایی و پایایی آن تایید شده و از طریق مصاحبه با بیماران تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۱۳ و آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها : میانگین نمره آزمودنی ها در سازه منافع ۳۰.۲۴ (از ۳۶)، در موانع ۲۲.۰۷ (از ۶۸) و در رفتارهای پیشگیری کننده ۲۴.۴۸ (از ۳۷) بود. رفتار با موانع همبستگی معکوس داشت و با منافع خالص همبستگی مستقیم داشت. نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد علی رغم سطح خوب منافع درک شده بیماران از رفتارهای پیشگیری کننده از سکته قلبی؛ اما همچنان موانع انجام این رفتارها قابل توجه می باشد. لذا برطرف نمودن موانع انجام این رفتارها تاحدامکان برای اتخاذ رفتارهای سالم و ارتقای کیفیت زندگی این بیماران ضروری به نظر می رسد.

Authors

زهره رهائی

PhD Student in Health Education, School of Medicine, Tarbiat Modares University, A Member of the Student Research Committee of Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

محمدعلی مروتی شریف آباد

Associate Professor, Department of Health Education, Health School, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences and Health Services, Yazd, Iran.

مهدی زارعیان

MSc Student in Medical Education, School of Medicine, Kerman University of Medical Sciences and Health Services, Kerman, Iran.

جواد شجاع فرد

MSc in Health Education, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences and Health Services, Yazd, Iran.

سهیلا لسان

Nurse, Yazd Cardiovascular Research Center, Yazd, Iran.