سنجش تغییرات سرمی لامینین در بیماران هپاتیت مزمن حین درمان
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 151
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GOUMS-12-1_009
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
Abstract:
زمینه و هدف : در سال های اخیر یافتن روش های غیرتهاجمی به منظور جایگزینی برای روش تهاجمی بیوپسی کبد مورد توجه قرار گرفته است. سطوح افزایش یافته گلیکوپروتئین لامینین در برخی بیماری های کبدی همراه با فیبروز گزارش شده است. لذا این مطالعه به منظور یافتن cut off point لامینین برای پیش بینی وجود فیبروز، مشخص کردن ارزش تشخیصی و بررسی اثرات درمان روی سطح سرمی آن در بیماران هپاتیت مزمن انجام شد.
روش بررسی : در این مطالعه مورد شاهدی سطح سرمی لامینین در ۶۲ بیمار هپاتیت مزمن مراجعه کننده به مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی سال های ۸۷-۱۳۸۶ قبل از درمان و در فواصل زمانی دو ، چهار و شش ماه پس از شروع درمان و ۲۰ فرد سالم توسط ELISA سنجیده شد و با نتایج حاصل از بیوپسی بیماران مقایسه گردید.
یافته ها : میانگین غلظت سرمی لامینین در بیماران (۲۰.۹±۹۱.۹ نانوگرم بر میلی لیتر) نسبت به گروه کنترل (۱۰.۲±۴۶.۲ نانوگرم بر میلی لیتر) بالاتر بود (P<۰.۰۵). سطح سرمی لامینین در تمام مراحل فیبروز کبدی به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل بالاتر بود (P<۰.۰۵). انتخاب سطح سرمی ۵۲ng/ml برای لامینین، در تمایز وجود داشتن یا نداشتن فیبروز در بیماران نسبت به گروه کنترل، حساسیت (۹۶.۸%) و ویژگی (۸۰%) خوبی را نشان داد. شش ماه پس از شروع درمان کاهشی در سطح سرمی لامینین مشاهده گردید؛ اما همچنان سطح سرمی لامینین نسبت به گروه کنترل بالاتر بود (P<۰.۰۵).
نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان دهنده وجود همبستگی مثبت بین سطح سرمی لامینین و شدت فیبروز بود. لذا از سنجش سطح سرمی لامینین به عنوان شاخصی غیرتهاجمی برای بررسی وجود فیبروز می توان استفاده نمود.
Keywords:
Chronic hepatitis , Hepatic fibrosis , Laminin , Treatment , هپاتیت مزمن , فیبروز کبدی , لامینین , درمان