مقایسه کارایی سه نوع سامانه استحصال رواناب
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 56
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIRCSA-4-1_003
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
Abstract:
چکیده
کشور ما دارای شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک است لذا کم آبی و کمبود رطوبت خاک یکی از عوامل اصلی محدودیت رویش گیاهان مثمر دیم در دوره خشکی است. یکی از راهکارهای اساسی جهت مقابله با این چالش ها و امکان سنجی رویش گیاهان در دوره خشکی و حفظ منابع آب و خاک استفاده صحیح و مدیریت منابع آب و خاک موجود در حوضه های آبخیز است. سامانه های سطوح آبگیر باران راهکار مناسبی برای نیل به اهداف فوق است. لذا هدف از اجرای این پژوهش مقایسه کارایی سه نوع سامانه جمع آوری نزولات در تامین نیاز آبی بادام به منظور توسعه باغات بادام دیم در اراضی شیب دار منطقه خسبیجان اراک است. در این تحقیق سه نوع سامانه عایق، مرتع طبیعی و مرتع تمیز شده انتخاب شدند. هر تیمار دارای چهار تکرار است. مساحت هر سامانه ۱۵ متر مربع است. در انتهای هر کرت تجهیزات جمع آوری و اندازه گیری رواناب قرار داده شد. در مدت پروژه ۹۵ بارش رخ داده که ۳۵ بارش بالاتر از ده میلی متر که رواناب ایجاد می کرد اندازه گیری شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که میانگین رواناب سالانه به ترتیب برای سامانه های مرتع، زمین تمیز شده و عایق عبارتند از ۱۳۰،۱۱۰ و ۲۰۴۴ لیتر و میانگین به ازای هر متر مربع در سال به ترتیب ۶، ۸ و ۱۳۶ لیتر آب می توان جمع آوری نمود که نشان از کارایی بالای سامانه عایق جهت جمع آوری آب باران و تامین نیاز آبی بادام به منظور توسعه باغات بادام دیم در اراضی شیب دار است.
Keywords:
Keyword: Harvesting system , Insulatoin , Pasture , Rain , Runoff , واژه های کلیدی: بارش , رواناب , سطوح آبگیر باران , عایق , مرتع
Authors
حشمت اله اقارضی
Agriculture and Natural Resources Research Center of Markazi State
علی اکبر داودی راد
Agriculture and Natural Resources Research Center of Markazi State
شمس اله نیکجه فراهانی
Agriculture and Natural Resources Research Center of Markazi State
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :