تاثیر فرآوری کاه گندم با استفاده از کشت مایع و جامد قارچ شیزوفیلوم کمون بر ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری شکمبه ای و گوارش پذیری و تولید گاز در شرایط برون تنی
Publish place: Journal of Animal science، Vol: 33، Issue: 2
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 265
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-33-2_004
تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1402
Abstract:
زمینه مطالعاتی: امروزه استفاده از قارچ های بازیدومیستی به دلیل ترشح آنزیم های تجزیه کننده لیگنین در فراوری خوراک های حاوی مقدار زیاد لیگنین مورد توجه قرار گرفته است. هدف: در این تحقیق ترکیب شیمیایی، حجم گاز تولیدی، تجزیه پذیری ماده خشک و تجزیه پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی کاه گندم فراوری شده با قارچ شیزوفیلوم کمون به صورت کشت مایع و کشت جامد مورد مطالعه قرار گرفت. روش کار: به منظور فراوری، قارچ رشد یافته در محیط کشت جامد و محیط کشت مایع حاوی آنزیم های مترشحه پس از فیلتراسیون قارچ های روئی مایع و به درون محفظه شیشه ای حاوی کاه گندم استریل و خیس شده تلقیح و به مدت ۲۵روز در دمای ۲۶ درجه سانتی گراد نگهداری شد. میزان تولید گاز تیمار ها در ویال های شیشه ای و تجزیه پذیری با استفاده از کیسه های نایلونی و سه راس گاو هلشتاین فیستولا گذاری شده، اندازه گیری گردید. نتایج: با فراوری کاه گندم توسط قارچ شیزوفیلوم کمون به صورت کشت مایع و جامد مقدار ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی کاهش و مقدار پروتئین خام، الیاف گوارش ناپذیر نامحلول در شوینده خنثی افزایش یافت. فرآوری با قارچ سبب افزایش قابلیت تخمیر و افزایش کل اسیدهای چرب فرار تولیدی و نیتروژن آمونیاکی شد. فراوری به روش کشت جامد قارچی سبب افزایش حجم گاز تولیدی و تجزیه پذیری ماده خشک کاه گندم شد ولی تاثیر معنی داری بر تجزیه پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی نداشت. تجزیه پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی کاه گندم فراوری شده با هر دو روش کشت کاهش یافت. نتیجه گیری نهایی: به طورکلی فراوری کاه گندم با قارچ شیزوفیلوم به روش کشت جامد سبب بهبود برخی مولفه های تغذیه ای شد، اما افزودن محیط کشت مایع قارچی تاثیر مثبت معنی داری در افزایش ارزش تغذیه ای کاه گندم نداشت.
Keywords:
Authors
مریم ثاقبی
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
حامد خلیل وندی بهروزیار
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
رسول پیرمحمدی
استاد/دانشگاه ارومیه
مریم دنیادوست
گروه تحقیق و توسعه، شرکت دانش بنیان کیمیادانش الوند
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :