بررسی میزان ترس و اضطراب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در طی پاندمی کووید-۱۹
Publish place: Iranian Journal of Nursing Research، Vol: 18، Issue: 4
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 208
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-18-4_004
تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1402
Abstract:
مقدمه: بیماری کووید-۱۹ تقریبا تمامی جنبه های مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی نظام آموزشی کشور را تحت تاثیر قرارداده است. بحث آثار روانشناختی این بیماری ویروسی بر روی بهداشت و سلامت روان افراد در سطوح مختلف جامعه به ویژه دانشجویان علوم پزشکی از جمله پرستاری و پزشکی از اهمیت به سزایی برخوردار است. در همین راستا مطالعه حاضر بمنظور شناسایی میزان آسیب روانی( ترس و اضطراب ناشی از کووید-۱۹) و عوامل تعیین کننده آن در دانشجویان شرکت کننده انجام شد .
روش کار: در یک مطالعه تحلیلی- مقطعی مبتنی بر وب،۳۴۰ دانشجوی پرستاری و پزشکی شاغل به تحصیل از دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ۱۱ آبان تا ۱۰ دی ۱۴۰۰ به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بررسی شدند. ترس و اضطراب ناشی از کووید-۱۹ به ترتیب با استفاده از مقیاس ترس از کووید-۱۹ و پرسشنامه اضطراب ناشی از کووید-۱۹ اندازه گیری شد. جهت تجریه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تحلیلی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد میزان ترس و اضطراب ناشی از پاندمی کووید-۱۹ در دانشجویان پرستاری و پزشکی در نیمسال اول تحصیلی سال ۱۴۰۰ طی همه گیری در حد خفیف بود. میانگین نمره ترس و اضطراب از کووید-۱۹ در دانشجویان پزشکی بالاتر از دانشجویان پرستاری بود. همبستگی زیاد بین نمره ترس و نمره اضطراب ناشی از کووید-۱۹ وجود داشت(r=۰/۷۱۷, P=۰/۰۰۱). بین نمره ترس از کووید-۱۹ با متغیرهای جنسیت زن، اشتغال دانشجو و سابقه ابتلا به کووید-۱۹ ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. بین نمره کل اضطراب از کووید-۱۹ با متغیرهای جنسیت زن، اشتغال دانشجو و رشته تحصیلی ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به بالاتر بودن نمره ترس و اضطراب در دانشجویان پزشکی نسبت به پرستاری در این دانشگاه؛ این دانشجویان بیشتردر معرض خطر اختلال سلامت روان بوده و بایستی از نظر سلامت روان ارزیابی شوند. این ارزیابی، اطلاعات ارزشمندی جهت برنامه ریزی به منظور مقابله با ترس و اضطراب در طی شرائط بحرانی اپیدمی ها در اختیارمدیران و مربیان دانشکده های پرستاری و پزشکی در آینده قرار خواهد داد.
Keywords:
Authors
معصومه قربانی
Master’s Degree Student in Community Health Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
شهلا اسیری
Assistant Professor, Department of Community Health Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran.
لیلا میرهادیان
Lecturer Department of Community Health Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran.
سامان معروفی زاده
Assistant Professor, Department of Biostatistics, Faculty of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :