بررسی شیوع سوء تغذیه کودکان ۱-۳۶ ماهه بستری در بخش کودکان بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند
Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 147
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-13-2_001
تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1402
Abstract:
زمینه و هدف : سوء تغذیه کودکان یکی از مشکلات بهداشتی مهم در جهان بویژه کشورهای در حال توسعه می باشد که عوارض نامطلوبی بر سلامت جسمی و ذهنی کودکان دارد؛ همچنین زمینه ساز عفونتها و از علل مهم مرگ و میر کودکان میباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع سوء تغذیه در کودکان ۱-۳۶ ماهه و ارتباط آن با برخی عوامل انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی از اول تیرماه تا پایان آذرماه سال ۱۳۸۳ بر روی ۳۶۰ کودک ۱-۳۶ ماهه بستری در بخش کودکان بیمارستان ولی عصر (عج) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. داده ها از طریق اندازه گیری وزن، قد و پرسشنامه ساختاری شامل متغیرهای مورد مطالعه که با روش مصاحبه با والدین کودک تکمیل شد، جمع آوری گردید. برای تشخیص سوء تغذیه از سه شاخص وزن به سن، قد به سن و وزن به قد طبق معیار گومز و واترلو استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری Chi-Square در سطح معنی داری a=۰.۰۵ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: شیوع سوء تغذیه در جامعه مورد پژوهش بر اساس سه شاخص وزن به سن، قد به سن و وزن به قد به ترتیب %۶۸.۶، %۵۸.۶ و %۳۲.۴ بود. سوء تغذیه با محل سکونت، وزن تولد، شغل مادر، میزان تحصیلات مادر و پدر و مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر، ارتباط معنی داری داشت (P<۰.۰۵). سوء تغذیه در کودکان ساکن روستا، کودکان دارای وزن کم هنگام تولد (LBW)، کودکان مادران خانه دار، کودکان دارای والدین کم سواد و بی سواد، و مدت کوتاه تغذیه با شیر مادر و شروع دیررس تغذیه تکمیلی افزایش نشان داد.
نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای سوء تغذیه در کودکان بستری و ارتباط آن با متغیرهای فوق، اقداماتی مانند افزایش آگاهی و سواد والدین بویژه مادران، تداوم تغذیه با شیر مادر تا ۲ سالگی، شروع بموقع تغذیه تکمیلی، ارتقای وضع اقتصادی- اجتماعی و بهداشتی خانواده ها و پیشگیری و کنترل بیماریهای عفونی بخصوص گاستروآنتریت در کودکان توصیه می شود.
Keywords:
Malnutrition , Children , Hospitalized , Gomez , Waterlow , سوء تغذیه , کودکان , بیماران بستری , گومز , واترلو
Authors
فاطمه طاهری
Assistant Professor, Department of Pediaterics, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
غلام رضا شریف زاده
M.Sc in Epidemiology, Instructor, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
احمد نصیری
Instructor, Faculty of Nursing and Midwifery, Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran