مقاله کوتاه: بررسی میزان فعالیت آنزیم پروتئیناز و فسفولیپاز سویه های کاندیدا آلبیکنس جدا شده از دهان بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس کنترل شده و کنترل نشده

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 99

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-28-4_009

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

Abstract:

تغییرات پاتوفیزیولوژیک در دهان بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس زمینه را برای رشد بیش از حد کاندیدا آلبیکنس فراهم می نماید. فاکتورهای ویرولانس مختلفی مانند تولید آنزیم پروتئیناز و فسفولیپاز در فرایند تخریب غشای سلولی میزبان دخیل هستند. این آنزیم ها در اتصال گونه های کاندیدا به ویژه در مرحله هایف به بافت هدف نقش دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان توانایی تولید آنزیم های هیدرولیتیک توسط سویه های کاندیدا آلبیکنس جدا شده از حفره دهان بیماران دیابتیک می باشد. در این مطالعه، فعالیت پروتئیناز و فسفولیپاز ۵۱ سویه کاندیدا آلبیکنس مورد بررسی قرار گرفت؛ به طور کلی میزان فعالیت پروتئیناز و فسفولیپاز سویه های کاندیدا آلبیکنس دهانی در بیماران دیابتیک کنترل شده و غیر کنترل شده، به ترتیب ۹۰/۲% و ۷۲/۵% ارزیابی گردید. تفاوت معنی داری بین فعالیت پروتئیناز و فسفولیپاز در هر دو گروه بیماران مشاهده نگردید. (۰/۰۵P). با توجه به اهمیت فعالیت آنزیم های هیدرولیتیک کاندیدا آلبیکنس در بیماران دیابتیک، بهداشت دهان و دندان مبتلایان به دیابت جهت کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری در این بیماران ضروری می باشد.

Authors

فائزه محمدی

Department of Medical Parasitology and Mycology, School of Medicine Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

حسین صفاسپهر

Student Research Committee, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

سیما هاشمی پور

Department of Internal, School of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

منیرالسادات میرزاده

Metabolic Disease Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :