دیدگاه دانشجویان پزشکی از محیط آموزش بالینی بیمارستان های آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند براساس مدل DREEM

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 84

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-22-4_008

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: محیط آموزش بالینی برای آماده سازی بهتر دانشجویان پزشکی دارای اهمیت زیادی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت آموزش بالینی از دیدگاه دستیاران و کارورزان در جهت کمک به ارتقای آن در بخش های اصلی بالینی بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی که از اسفند ۱۳۹۲تا مهرماه سال ۱۳۹۳ انجام شد، تعداد ۱۱۶ نفر از دستیاران و کارورزان پزشکی شرکت کردند. فرم مشخصات دانشجویان و ابزار سنجش محیط آموزشی دانشگاه داندی که شامل ۵۰سوال در پنج حیطه یادگیری، اساتید، درک از توانایی علمی خود، فضای حاکم بر محیط آموزشی و درک از شرایط اجتماعی بود، توسط شرکت کنندگان تکمیل شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS ۱۵ با استفاده از آزمونهای تی مستقل  و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد. یافته ها:  میانگین سنی شرکت کنندگان ۸/۲±۸/۲۵ سال  بود. میانگین نمرات  وضعیت آموزش بالینی در بخش های اصلی بیمارستانهای آموزشی۸۶/۲۷±۰۳/۱۵۵ از حداکثر ۲۰۰ نمره بود. میانگین نمره حیطه  یادگیری ۳۰/۸±۸۹/۳۵، اساتید بالینی ۳۶/۶±۳۲/۳۴، درک از توانایی علمی خود ۸۲/۴±۹۳/۲۵، جوآموزشی ۴۹/۶±۱۹/۳۷ و درک از شرایط اجتماعی ۱۲/۵±۵۵/۲۱ بود.میانگین نمره وضعیت آموزش بالینی در دستیاران بالاتر از کارورزان بود. ( ۰۰۴/۰= (p  میانگین نمره وضعیت آموزش بالینی در بخش های مختلف تفاوت آماری معنی داری داشت(۰۰۱/=p) نتیجه گیری: وضعیت محیطی و فضای حاکم بر آموزش بالینی از دیدگاه فراگیران دانشگاه در حد مطلوبی می باشد. در برخی بخش ها همچون بخش داخلی نیاز به توجه بیشتر جهت بهبود وضعیت آموزش بالینی بخش از طرف دست اندرکاران دانشگاه وجود دارد..

Authors

سید حمیدرضا ذوالفقاری

Atherosclerosis and Coronary Artery Research Center, Medical Student, Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

بیتا بیجاری

Department of Community Medicine, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Makhdoom NM. Assessment of the quality of educational climate during ...
  • Soltani Arabshahi K, Kouhpayezadeh J, Sobuti B. The educational environment ...
  • Wall D. Educational Concepts: The theory behind the practical aspects ...
  • Amini M, Rezaee M, Badiee R, Kojouri J, Lotfi F. ...
  • Salajegheh M, Bahmanbijari B, Shokouhi M, Safipour Afshar A, Beigzadeh ...
  • Taheri M. Students' perceptions of learning environment in Guilan University ...
  • Riesenberg LA, Biddle WB, Erney SL. Medical student and faculty ...
  • نمایش کامل مراجع