ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی ماشک معمولی(Vicia hirsuta)، اهمیت روش استخراج
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 161
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-27-153_012
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: جنس Vicia (Papilionaceae) دارای ۴۵ گونه در ایران است. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی، فلاونوئیدی و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی گیاه ماشک معمولی V. hirsuta طراحی شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، کارایی سه روش استخراج خیساندن، سوکسله و اولتراسونیک، به منظور استخراج مواد آنتی اکسیدان مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی با چهار روش مورد ارزیابی قرار گرفت. محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی نیز اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار گراف پد پریسم ۵ آنالیز شد.
یافته ها: عصاره سوکسله بالاترین میزان تام فنلی و فلاونوئیدی را داشت. در به دام اندازی رادیکال DPPH همین عصاره بالاترین فعالیت را نشان داد که اختلاف معنی داری با سایر عصاره ها داشت (۰۱/۰ p<). این عصاره بهترین فعالیت را در به دام اندازی رادیکال آزاد نیتریک اکساید از خود نشان داد µg/ml ۱/۹ ± ۴/۳۷۷ =IC۵۰. در تست احیا کنندگی، عصاره ها اثر مشابهی نشان دادند (۰۵/۰ p>). در تست شلاته کنندگی آهن، روش خیساندن بالاترین فعالیت را نشان داد.
استنتاج: روش استخراج تاثیر زیادی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی دارد. روش سوکسله به عنوان مناسب ترین روش انتخاب شد.
Keywords:
Authors
سمیرا منتهای درگاه
کارشناسی ارشد رشته فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران
پژمان مرادی
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران
محمد علی ابراهیم زاده
استاد، گروه شیمی دارویی، مرکز تحقیقات علوم داروئی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :