حافظه آشکار و پنهان بیماران بهبود یافته از افسردگی با دارو درمانی و مقایسه آن ها با افراد عادی
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 163
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-122_023
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: اختلال افسردگی اساسی یک اختلال روانپزشکی شایع بوده که ۲۱ درصد جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. از جمله درمان های خط اول برای این اختلال دارو درمانی است که بر روی برخی نشانه های بالینی این اختلال مانند خلق پایین، آشفتگی خواب و اشتها، احساس نا امیدی و نقص در حافظه تاثیر می گذارد. از آن جایی که یافته های پژوهشی در مورد اثربخشی داروهای ضدافسردگی بر روی انواع حافظه آشکار و پنهان متناقض می باشد، لذا در این پژوهش به مقایسه حافظه آشکار و پنهان بیماران بهبود یافته از افسردگی با دارو درمانی و افراد عادی پرداخته شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تحلیلی ۲۰ بیمار بهبود یافته از افسردگی از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس متناسب با سن و جنس این بیماران، از بین جمعیت عادی و بر اساس مصاحبه بالینی، ۲۰ نفر به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. به منظور بررسی حافظه آشکار و پنهان شرکت کنندگان به ترتیب از آزمون های یادآوری آزاد و تکمیل ریشه کلمه استفاده گردید.
یافته ها: میانگین نمره حافظه آشکار گروه کنترل و بیماران تفاوت معنی داری وجود نداشت(۰۵/۰
حافظه پنهان در گروه کنترل و بیماران بهبود یافته نیز تفاوت معنی داری وجود نداشت (۰۵/۰
حافظه آشکار و پنهان نیز دارای عملکردی مشابه افراد عادی می باشند. این یافته ها بیانگر تاثیر دارو بر جنبه های شناختی افسردگی می باشد که البته بایستی با احتیاط مورد استفاده قرار گیرد.
Keywords:
Authors
مریم رضایی
PhD Student in Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Semnan University, Mahdishahr, Iran
ایمان الله بیگدلی
Associate Professor, Department of Clinical Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Semnan University, Mahdishahr, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :