تاثیر زوج درمانی هیجان مدار بر تاب آوری، هوش عاطفی و ابرازگری هیجانی زوجین تحت پوشش بهزیستی شهر خرم آباد

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 84

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ASTAR-13-2_009

تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1402

Abstract:

مقدمه: سلامت خانواده در گرو برخورداری زوجین از سلامت روان­شناختی است. داشتن درجات بالایی از تاب­آوری، هوش عاطفی و ابرازگری هیجانی زوجین نقش مهمی در تعاملات عاطفی و انسجام زندگی زناشویی دارد. درمان­های مختلفی برای بهبود میزان تاب­آوری، هوش عاطفی و ابرازگری هیجانی مورد بررسی واقع شده­اند که بسیاری از آن­ها با نتایج مثبتی همراه نبوده است و همچنان یکی از مشکلات اساسی زوجین مربوط به این­گونه مسائل در بین آن­هاست. بر این اساس، هدف­ تحقیق ­حاضر ­بررسی اثربخشی زوج درمانی هیجان­مدار ­بر ­تاب­آوری، هوش عاطفی ­و ابرازگری هیجانی زوجین تحت پوشش بهزیستی شهر خرم آباد بود.روش پژوهش: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل نامعادل بود و جامعه آماری کلیه زوجین تحت پوشش بهزیستی شهر خرم آباد مراجعه کننده در طی سال­های ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به اداره بهزیستی شهر خرم آباد بودند و نمونه آن شامل ۴۵ زوج (۳۰ زوج برای گروه آزمایشی و ۱۵ زوج برای گروه کنترل) بود، که با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس، اعضای گروه آزمایشی به مدت ۱۰ جلسه تحت درمان­ هیجان­مدار  قرار گرفتند و گروه کنترل نیز هیچ­گونه درمانی دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش شامل پرسش­نامه­های تاب­آوری کانر و دیویدسون، هوش عاطفی گلمن و ابرازگری هیجانی کینگ و آمونز بودند. پروتکل زوج درمانی هیجان­مدار نیز به­ عنوان روش مداخله درمانی مد نظر قرار گرفت.  نوع روش آماری این پژوهش، تحلیل کوواریانس چندمتغیری بود.یافته­ ها: یافته­ها نشان داد که زوج درمانی هیجان­مدار میزان تاب­آوری، هوش عاطفی ­و ابرازگری هیجانی زوجین­ را­ افزایش ­می­دهد (۰۵/۰>p).نتیجه­ گیری: نتیجه ­اینکه­ زوج درمانی­ هیجان­مدار بر تاب­آوری، هوش عاطفی­ و ابرازگری هیجانی زوجین اثربخش می­باشد و به­ عنوان روش درمانی مناسب برای بهبود روابط زناشویی، به ­ویژه مسائل مبتنی بر هیجانات، در مراکز روان­درمانی و مشاوره توصیه می­شود، اما تعمیم نتایج به جوامع دیگر نیازمند مطالعه دقیق­ تر و عمیق ­تر است.

Keywords:

ابرازگری هیجانی , تاب آوری , زوج درمانی هیجان مدار , هوش عاطفی

Authors

مرضیه محمدپناه

کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران

زهرا تنها

استادیار، گروه روان شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران (نویسنده مسئول)

فاطمه بابایی مطلق

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، گروه روان شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Cohen FT, Strong, B. The marriage & family experience: intimate ...
  • Simon J, Murphy J, Smith S. Understanding and fostering resilience.The ...
  • نمایش کامل مراجع