مطالعه تجربی عصاره اتانولی جلبک قهوه ای Nizimuddiniazanardinii بر ضایعات هیستوپاتولوژیکی کبدی القاء شده توسط انسداد مجرای صفراوی در موش های صحرایی
Publish place: The Journal of Comprative Pathobiology، Vol: 18، Issue: 1
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 116
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPS-18-1_001
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1402
Abstract:
فیبروزکبدی بهعنوان یک عامل ایجاد مرگومیر در انسان شناخته شده است. استرس اکسیداتیو در بیماری کبد_کلستاتیک بهعنوان رابط بین آسیبکبدی و فیبروز کبدی عمل میکند. بنابراین هرعاملی که توانایی متعادلکردن آسیباکسیداتیو را داشته باشد، قادربه کاهش فیبروز در کبدکلستاتیک خواهد بود.جلبک قهوهایNizimuddiniazanardiniiیکی از منابع طبیعی در اکوسیستم دریایی است کهحاوی ترکیبات فعال بیولوژیکی بوده واثرات ضدالتهابی، ضدسرطانی، ضدقارچی و آنتیاکسیدانی آن شناخته شده است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر عصاره اتانولی جلبک قهوهایNizimuddiniazanardiniiبر ضایعات هیستوپاتولوژیکی کبدی القاء شده با انسدادمجرایصفراوی در موشهای صحرایی نر بود. ۵۴ سر موش صحرایی نر بطور تصادفی در ۹ گروه تقسیمبندی شدند (n=۶). گروهکنترل (موشهای دستنخورده)، گروه شم (لاپاراتومی بدون انسداد مجرای صفراوی)، گروههای کنترل عصاره جلبک (۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیگرم برکیلوگرم)، گروه BDL، گروههای درمان تجربی (موشهای BDL + عصاره جلبک با غلظت ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیگرم برکیلوگرم). BDLسطح سرمی آسپارتاتآمینوترانسفراز، آلانینآمینوترانسفراز، آلکالینفسفاتاز، بیلیروبین تام، کلسترول و تریگلیسیرید را بطور معنیداری نسبت به گروه شم افزایش داد، درحالی که سطوح آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز در کبد و سطح سرمی آلبومین و پروتئینتام را کاهش داد. درمان موشهای صحرایی BDL با عصاره جلبکاین تغییرات را بهبود بخشید.براساس رنگآمیزی تریکرومماسون،BDLبهطور قابلتوجهی باعث ایجاد فیبروز در کبد گردید.این تغییرات نیز با تیمار عصاره جلبکبهصورت وابستهبه غلظت کاهش یافت. نتایج این مطالعه اثر محافظت_کبدی و ضدفیبروزیNizimuddiniazanardiniiدر کبدکلستاتیکرا نشان داد. اثر ضدفیبروزی این جلبکاحتمالا ناشی از اثرات آنتیاکسیدانی ومهار رادیکالهای آزاد می باشد.
Keywords:
Authors
مدارا نصیری
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مهسا آل ابراهیم
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
رامین حاجی خانی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
پژمان مرتضوی
گروه پاتولوژی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :