پتروگرافی، ژئوشیمی و پتروژنز سنگهای آذرین پتاسیک شمال غرب مشکین شهر
Publish place: 8th Symposium of Geological Society of Iran
Publish Year: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,498
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI08_024
تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1385
Abstract:
سنگهای این منطقه با سن ائوسن میانی تا پایانی شامل لوسیتیت، تفریت و تفریت فنولیتی می باشد. لوسیت کانی غالب در این سنگها است که گاه تا بیش از نیمی از حجم سنگ را به خود اختصاص داده است. پیروکسن اوژیت و نیز مقادیر فراوانی از پلاژیوکلاز در تمامی سنگها وجود دارد. مقادیر عناصر اصلی و فرعی کلیه این سنگهای پتاسیک را در محدوده اولترابازیک ها تا بازیک قرار میدهد. این سنگها جزو سنگهای پلاژیولوسیتیت پتاسیم بالا (High Potassic) می باشند.
از نظر ماهیت ماگمایی تمام سنگهای منطقه اعم از پتاسیک و غیر پتاسیک ها در محدوده آلکالن قرار دارند. این سنگها تمرکز بالایی از عناصر LILE داشته و نسبتا ازعناصر HFSE تهی شده هستند. پدیده دگرسانی که به علت بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی در منطقه و نیز ریزش های جوی فراوان بسیار شدید عمل کرده است، باعث دگرسانی این سنگها گردیده و با تاثیر سیالات بر این سنگها لوسیت ها تا حد بسیار زیادی به آنالیسم تبدیل شده اند و بنابراین در نتایج تجزیه شیمیایی مقدار سدیم خیلی واقعی درست نیست.
Authors
صدرالدین امینی
گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران
لیلا شیدائی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت معلم تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :