بررسی کارایی فرایند انعقاد و لخته سازی در حذف آلاینده ها از فاضلاب کارخانه رنگرزی پارچه
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 144
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-6-3_003
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
Abstract:
زمینه و هدف: در این تحقیق عملکرد فرایند انعقاد و لخته سازی در حذف آلاینده ها از فاضلاب خام ورودی و پساب خروجی واحد بی هوازی تصفیه بیولوژیکی تصفیه خانه فاضلاب کارخانه رنگرزی پارچه بررسی شد.
مواد و روش ها: از دستگاه جارتست به عنوان یک سیستم پایلوت منقطع، از FeCl۳، PAC و Alum به عنوان منعقدساز و از دو پلی الکترولیت Zetafloc ۷۵۶۳ و Megafloc ۳۰۴۵PWG به عنوان لخته ساز کاتیونی و آنیونی استفاده شد و تاثیر میزان و نوع منعقدساز و نوع لخته ساز در حذف COD، کدورت و رنگ در دو مرحله بررسی شد.
یافته ها: نتایج آزمایشات انعقاد و لخته سازی روی فاضلاب خام ورودی نشان داد که Alum در غلظت ۴۰ میلی گرم در لیتر موثرترین منعقدساز با میزان حذف COD، کدورت و رنگ به ترتیب برابر با %۵/۱±۱/۷۳، %۷/۹۳ و %۷/۷۱ بود. درحالیکه، نتایج آزمایشات انعقاد و لخته سازی روی پساب خروجی تصفیه بیولوژیکی بی هوازی نشان داد که بیشترین درصد حذف COD و کدورت برابر با %۶/۲±۲/۵۲ و %۱/۹۹ به ترتیب و مربوط به PAC با غلظت ۲۰۰۰ میلی گرم در لیتر بود. همچنین درصد حذف COD منعقدساز FeCl۳ با غلظت ۴۰۰ میلی گرم در لیتر نیز %۵/۳±۲/۵۲ بود. تفاوت نتایج حاصل از دو مرحله به علت تغییر ماهیت آلاینده ها پس از قرارگیری در معرض تصفیه بیولوژیکی و pH متفاوت فاضلاب استفاده شده در این دو مرحله بود.
نتیجه گیری: بررسی ها نشان داد استفاده از تصفیه فیزیکوشیمیایی به روش انعقاد و لخته سازی به تنهایی قادر به کاهش مطلوب آلاینده های موجود در فاضلاب رنگرزی به کار برده شده جهت استفاده مجدد نبود، درحالیکه میتوان از این روش به عنوان یک پیش تصفیه بیولوژیکی یا یکی از مراحل تصفیه ثانویه و تکمیلی استفاده کرد.
Keywords:
Textile dyeing wastewater , Physicochemical treatment , Coagulation and flocculation , COD removal , color removal , فاضلاب رنگرزی پارچه , تصفیه فیزیکوشیمیایی , انعقاد و لخته سازی , حذف COD , حذف رنگ
Authors
الهام عبداله زاده شرقی
Assistant Professor, Research Department of Energy, Institute of Materials and Energy, Karaj, Iran
فایزه یادگاری
. Master of Renewable Energy Engineering, Research Department of Energy, Institute of Materials and Energy, Karaj, Iran
لیلا داورپناه
Assistant Professor, Research Department of Energy, Institute of Materials and Energy, Karaj, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :