شیوع رخداد افتادن و عوامل مرتبط با آن در سالمندان ایرانی: مروری نظام مند بر مطالعات گذشته

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 68

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-21-3_001

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

Abstract:

هدف: سالمندی یکی از مراحل حساس و رو به رشد در ایران است. افتادن یکی از مشکلات شایع در این دوران است که منجر به محدودیت حرکتی، اجتماعی و حتی مرگ می شود. برای افزایش آگاهی و پیشگیری از خطرات ثانویه ناشی از افتادن این مطالعه با هدف شیوع رخداد افتادن مبتنی بر شواهد و عوامل مرتبط با آن، در سالمندان ایرانی به صورت مقاله مروری انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه از روش پریزما استفاده شد که شامل تحقیقات منتشر شده از تاریخ ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸، با محوریت شیوع رخداد افتادن مبتنی بر شواهد و عوامل مرتبط با آن، در سالمندان ایرانی و کلید واژه های شیوع افتادن، رخداد سقوط، عوامل مرتبط با افتادن و سالمندان در پایگاه علمی پاب مد، اسکوپوس، گوگل اسکولار، SID، مگ ایران، ایرانداک بود. در مرور مطالعات ۳۹۴ مقاله به دست آمد و در نهایت با مطالعه چکیده ی آنها ۱۴ مقاله مورد بررسی قرار گرفتند.  یافته ها: نتایج مطالعات ایرانی، بسیار متفاوت گزارش شد. بین افزایش سن، تاهل، تحصیلات، بیماری های نورولوژیک، داروهای مسکن و ایمنی منزل ارتباط معنادار دیده شد. نتیجه گیری: یافته های حاصل از این مطالعه مروری، افزایش فروانی افتادن در سالمندان ایرانی را نشان داد که بهتر است یکی از سیاست های بهداشتی در دوره سالمندی، پیشگیری و کاهش عوامل رخداد افتادن در این دوره باشد تا هزینه های بهداشتی ناشی از آسیب های مرتبط با افتادن کاهش یابد.

Authors

Ali Akbar Pahlevanian

Neuromuscular Rehabilitation Research Center, School of Rehabilitation, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.

Reyhaneh Najarian

Student Research Committee, Department of Paramedical, School of Paramedical Sciences, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.

Sadegh Adabi

Department of Occupational Therapy, School of Rehabilitation, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.

Mina Sadat Mirshoja

Neuromuscular Rehabilitation Research Center, School of Rehabilitation, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :